Jakieś ciekawe tematy do wyboru z literatury..

Temat przeniesiony do archwium.
Witam..mam napisać pracę z dowolnej epoki na dowolny temat...
Macie jakieś ciekawe pomysły na temat pracy? Dla mnie wszystko jedno..i tak materiały muszę zdobyć i czytać wszystko od początku. Myślałam o opisaniu Romantyzmu ale ogólnie to temat zbyt obszerny..Jakieś ciekawe strony internetowe czy książki na ten temat?..liczę na pomoc..
Z góry dziękuję!!!
NAPISZ O ROZKWICIE LIT AFROAMERYKANSKIEJ W LATACH 30 XX WIEKU-PASJONUJACE- EW. O KOBIETACH W XX W. W L;ITERATURZE(TEZ SPORO MATERIALU LATWO ZNAJDZIESZ W NECIE) POWODZENIA
Problem w tym, że XX wiek będziemy przerabiać..(a może nie) za miesiąc lub dwa a praca ma być oddana za dwa tygodnie..hmm Co ja mam zrobić?
Dziękuję Feg! Czekam na kolejne propozycje...Bardzo proszę, może ktoś z Was pisał taką pracę i jest w stanie mi pomóc to bardzo proszę o kontakt... pozdrawiam
Mam mnóstwo materiałów dotyczących literatury brytyjskiej z końca XIX w i początku XX. Ale musz znać dobrze ang, bo to jest pisane językiem czysto akademickim, nie zawsze zrozumiałym dla przeciętnych śmiertelników :). Ale jest to dosyć ciekawe i jest tam mnórtwo przykładów. Możesz też skorzystać z książki \"The introduction to the theory of liteature\" Eagleton\'a. Ale też nie jest łatwa w czytaniu. :)
Mala! Dziękuję za odpowiedź..Tak jak pisałam już wcześniej na XX wiek się raczej się nie zdecyduję ponieważ jeszcze nie przerabialiśmy tej epoki i o tyle byłoby to dla mnie trudniejsze. Bardziej interesują mnie pomysły XVII- XVIII wiek.. Problem z tym, że potrzebuję pięć źródeł na podstawie których mam napisać tę pracę..Napewno Norton i internet...Czekam na kolejne pomysły..pozdrawiam
Po pierwsze na pewno \'ogranicz\' sobie temat - jesli masz az taka dowolnosc jak piszesz, to wybierz sobie jedna, dwie ksiazki (lub wiersze), ktore porownasz, omowisz, zanalizujesz - temat \'opis Renesansu\' nie jest zadnym tematem...

Na tej stronie znajdziesz tematy esejów z literatury angielskiej - calych esejow nie zobaczysz, bo strona jest platna, ale przeciez chodzi Ci o podpowiedz dotyczaca samego tematu ;-)

http://www.12000papers.com/litbrit.htm

A jak juz sie na cos zdecydujesz, albo na ktorys z tamtych, albo sama sobie cos \'wymyslisz\' juz po zorientowaniu sie z czego mozna takie prace pisac, to latwiej Ci bedzie nawet szukac materialow.
Pozdrawiam i powodzenia
Dzięki za pomoc Wszystkim!
Tak na marginesie zainteresował mnie taki temat \"The Victorian Age- The Women Question\"...Czy ktoś z Was posiada jakieś ciekawe materiały na ten temat? Interesuje mnie opis na podstawie lektur..Znalazłam kilka stron poświęconych temu zagadnieniu ale to mało..
Chętnych do pomocy proszę o kontakt...dziękuję!
Temat przeniesiony do archwium.