najlepszy MALY SLOWNIK pol-ang i ang-pol

Temat przeniesiony do archwium.
hej:) jestem studentka anglistyki i mam pewnien problem.. postanowilam kupic sobie jakis maly(tak aby go nosic w trobie) slownik pol-ang i ang-pol.. moglibyscie mi polecic jakis dobry, ktorego wy uzywacie? bylam ostatnio w ksiegarni jezykowej i nie moglam sie zdecydowac.... bylabym wdzieczna za odpowiedz:). pozdrawiam.
Do torby zmieści Ci się 4 tomowy Wielki Słownik ANG-PL_ANG Oxford. Do torebki dobry jest Oxford Pocket. :)
hm, jaki tam jest poziom? Bo sobi e wyobrazam, że prawie wszystkie słowka z malego slownika powinny byc znane studentom anglistyki. To nie jest sarkazm - moze po prostu nie doceniasz wlasnej wiedzy?
ehh jestem na pierwszy roku,wiec chyba jeszcze nie musze znac wszystkich slowek zawartych w slowniku, prawda? a co do poziomu to nie jest zly:).
mam pelno duzych slownikow (ang-ang collinsa, picture dictionary, pwn-oxford ang-pol i pol-ang w osobnych tomach etc) ale brakuje mi takiego malego, ktory moglabym zabierac ze soba na uczelnie.... bo, jak chyba latwo sie domyslic, czesto potrzebuje slownika na zajeciach.. wiec macie jeszcze jakies propozycje? bylabymw dzieczna:))
Zwykle polecam:
NODE (New Oxford Dictionary of English) jako duży angielsko-angielskich słownik dla wszystkich;
Longman Współczesny słownik angielsko-polski polsko angielski (duży do domu);
Longman podreczny słownik angielsko-polski polsko angielski - do małej torebki;
Langenscheidt Duży słownik polsko angielski angielsko-polski - do trochę więksej torebki;
Słownik angielsko-polski polsko angielski Anny Luberdy - do małej torebki i niewielkiej portmonetki.

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa