Proszę o przetłumaczenie:)

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka
Moglby mi ktos przetlumaczyc te teksty :) Z gory dzieki:)

1. They`ve been bullying me .
2. Don`t let them bully you !

3. Last year we moved to a new town and I started at a new school. At first I was really happy about the school and I made friends with the popular girls in my year . But soon they started to pick on me because I was too `posh`. I think they were jealous of me . Whenever I walked past them, they called me names or tripped me up and they sometimes hit me. They even wrote nasty things about me on the desk tops. Nobody did anything about it. It was horrible. They made my life miserable. In the end I felt really sad and lonely .
1.Oni mnie bili
2. nie pozwól im bić siebie
bulyy to nie tylko bić, to również zastraszać, znęcac się nad młodszymi (również psychicznie)
oczywiście 'bully' literówka
3. Last year we moved to a new town and I started at a new school. At first I was really happy about the school and I made friends with the popular girls in my year . But soon they started to pick on me because I was too `posh`. I think they were jealous of me . Whenever I walked past them, they called me names or tripped me up and they sometimes hit me. They even wrote nasty things about me on the desk tops. Nobody did anything about it. It was horrible. They made my life miserable. In the end I felt really sad and lonely .
W zeszlym roku przeprowadzilismy sie do nowego miasta i zaczelam zycie w nowej szkole. Na poczatku bylam bardzo szczesliwa z powodu (nowej)szkoly i zaprzyjaznilam sie z popularnymi dziwczetami z mojego roku. Jednak szybko zaczely sie one mnie czepiac poniewaz bylam zbyt elegancja. Mysle ze mi zazdroscily. Gdy kiedykolwiek przechodzilam obok ktorejs z nich te wymawialy moje imie, podstawialy mi noge a nawet czasami potrafily uderzyc. Nawet pisaly okropne rzeczy na moj temat na pulpicie szkolnego komputera. Nikt nawet nie kiwnol palcem zeby mi pomoc. To bylo okropne. Sprawili ze moje zycie stalo sie koszmerem. W koncu doprowadzili do tego ze czulam sie naprawde przegnebiona i samotna.
w zeszłym roku przeprowadzilismy sie do nowego miasta, ja zaczelam nauke w nowej szkole. na poczatku brdzo mi sie w szkole podobalo, zaprzyjaznilam sie z najbardziej lubianymi dziewczynami w mom roczniku. pozniej zaczeli sie mnie czepiac, uwazali, ze jestem zbyt 'posh'. mysle, ze byli o mnie zazdrosni. gdy tylk kolo nich przechodzilam, przezywali mnie, podkladali noge albo bili. pisali nawet brzydkie rzeczy o mnie na ławkach. nikt nic z tym nie zrobił. to bylo straszne. przez nich zycie stalo sie beznadziejne, w koncu stałam sie smutna i samotna

kto ma pomysł na fajne tłumaczenie 'posh'?
spoznilam sie (jedna reka pisze, druga karmie dziecko) :)

ale nie ma w teksciemowy o komputerach i drugie: chodzi o przezywanie, nie wymawianie czyjegos imienia
hejka Dzieki wam serdeczne bardzo mi zalezalo na tych tekstach;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CAE - sesja letnia 2006