ponownie prosze o odpowiedz:)

Temat przeniesiony do archwium.
Wiem ze powtarzam temat ale na tamten nie uzyskalam odpowiedzi a dla mnie to bardzo wazne! Prosze o to poniewaz wiem ze sa tutaj osoby znajace sie na angielskim i mi pomoga...prosze;)

Wasze odpowiedzi mnie zmobilizowaly bardzo wiec prosze jeszcze o odpowiedzi na te pytanka:)

1.) Bede sie uczyla i powtarzala wszystko z tej ksiazki co mialam w gimnazjum ( teraz ide do 1 LO ) sa tam zdania po angielsku, moge je tutaj wpisywac abyscie mi je panstwo przetlumaczyczyli a pozniej korzystajac z nauki slowek na tej stronie wpisywac zdania po polsku i tlumaczyc je na angielski? czy to ma wg Panstwa sens? no bo jak nauczyc sie konstruowac te zdania? czy lepiej wkuwac na pamiec?

2.) Mam ksiazke J.Siudy Gramatyka angielska w teorii i cwiczeniach ale wersja zolta czyli trudniejsza. Sa tam np. opisy cZasow tylko ze rzecz w tym ze tam jest wszystko bardzo dobrze juz wytlumaczone jak na studia i wydaje mi sie ze ta ksiazka jest dla mnie za trudna. Jaka ksiazke polecilibyscie mi panstwo z gramatyki?

3.) Znacie Panstwo jakies strony z artykulami angielskimi, filmami do sciagniecia z napisanim angielksimi, radio jakies angielsko w necie?

4.) Korzystam ze slownika tematycznego tutaj. I ostatnio chcialam sie nauczyc danych personalnych . tylko ze tego tam jest strasznie duzo! jestem zdolna i potrafie to wkuc wszystko ale czy takie duze porcje materialu maja sens? co o tym myslicie??
jestem w podobnej sytuacji. Ja słucham bajek dla dzieci na stronie www.kiddierecords.com/2005/indeks.htm
źle wpisałam stronę. Powinno być www.kiddierecords.com/2005/index.htm
a radio angielskie to www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/

»

Nauka języka