Co znaczy zwrot "purchase order"?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do wysłania urządzenie do naprawy. W formularzu zgłoszeniowym muszę wypełnić pewne dane. Między innymi jest takie pole które nazywa się "PO no".
W pomocy do wypełniania formularzy pole to jest opisane następująco:
"Purchase order number. A purchse order number is required if the repair is out of warranty."
Wiem, że to oznacza konieczność wypełnienia tego "PO no" w przypadku naprawy pogwarancyjnej. Ale co to jest konkretnie to "PO no"?
Początkowo myślałem, że jest to jakiś numer zamówienia (na który kupowaliśmy to urządzenie), ale tak być nie może ponieważ urządzenie mogło być kupowane przez dystrybutorów (tak było w moim przypadku) i ja nie mogę podać numeru zamówienia u swojego dystrybutora bo w centrum serwisowym, do którego mam zamiar wysłać urządzenie, nic im ten numer nie powie. Dystrybutor zaś mi nie poda przecież numeru swojego zamówienia (u producenta).
Proszę o wyjaśnienie.
Po znaczy zamówienie. W dokumentach często pojawia się PO ........ i numer zamówieniaw miejscu kropek
Jeżeli składasz reklamację musisz przywołać w dokumencie numer zamówienia tzn PO number
No to tak jak myślałem, tylko skąd ja je mam wziąć...?
Ale to już oczywiście nie do Was pytanie :)
Dzięki za odpowiedź!
Jeżeli składałeś zamówienie, albo dystrybutor robił to w Twoim imieniu, to takie zamówienie musi mieć nadany numre. Reklamacje składasz zawsze w związku z amówieniem. Musisz wymóc od dystrybutora numer zamówienia. Myślę, że też u dystrybutora składałeś zamówienie pisemne, powołąj się na pismo (jeśli nie masz sygnatury to masz datę).

Pozdrawiam
purchase order no=buying order no = numer zlecenie zakupu
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą