Witam:) Mam ogromnąąą prośbę. Wiem, że już troche późno, ale może jakiś nocny marek się znajdzie, który mogłby mi pomóć. Chodzi mi o przetłumaczenie tekstu:
W warszawie, dnia 21 lipca 1985 roku urodził się Jan Kowalski. Od zawsze był człowiekiem ambitnym i pracowitym. Mieszkał w bardzo skromnym mieszkaniu z mamą i młodszym bratem. Codziennie widział jak jego mama wychodziła o świcie do fabryki a wracała późnym wieczorem. Pracowała bardzo cieżko, aby jej dzieci nie cierpiały głodu. Jan w wieku siedmiu lat obiecał sobie , ze kiedy dorośnie pojdzie do pracy i zarobi tyle pieniędzy aby zbudowac dom i zabrać mame i brata w podróż do okoła świata. Kiedy skonczył szkołę średnią nie miał pieniędzy aby opłacić studia, poszedł więc do pracy. Pracował w firmie budowlanej. Był tak zdolny i tak szybko się uczył, że po kilku miesiącach dostał awans. Mógł bez problemu utrzymać rodzinę, a jego mama juz nie musiała pracować. Pamiętał jednak o obietnicy wybudowania domu i podróży. Kilka lat póżniej jan jak w każdym dzień przyszedł do pracy. W biurze czekał na niego dyrektor z kartka w dłoni. Okazało się że była to propozycja objęcia stanowsiaka dyrektora firmy gdyż obecny szedł na emeryturę. Był to najszczęsliwszy dzień w życiu Jana, gdyż mogł spelnić nie tylko swoje marzenia ale także marzenia swojej rodziny.
Jeżli któs mogłby mi pomóc w możliwie jak najkrótszym czasie, będę wdzięczna do końca życia. Z góry bardzooo dziękuję i pozdrawiam:))