Gramatyka - determiners

Temat przeniesiony do archwium.
Moim zadaniem jest wstawienie odpowiednich określników przed słowami i nie mam pojęcia czy dobrze zrobiłam (tak mi się wydaję), ale jeśli nie to czy ktoś mógłby poprawić i napisać dlaczego tak (chciałabym wiedzieć an przyszłość). W cudzysłowie to co wstawiłam

You should check your bank account "a" week.
Are there "a" good reason for buying your own house?
" " breakfast we had had at the hotel this morning was excellent.
"Some" of the band members had spoken to the newspaper. I don't know where information came from.
I'm afraid there's "all" I can to do to help you.
Co do 4 zdania to jednak wydaje mi się (po dokładnym przeczytaniu obu zdań) że tam będzie "none", bo inaczej to jest trochę bez sensu.
1. ma być "każdego tygodnia"

2. Dlaczego tam jest "are" skoro "reason" to liczba pojedyncza? Może tam jest "reasons". Jeśli l. pojedyncza, to "a" może być; jeśli mnoga, to będzie "jakieś"

3. Nic tam nie wstawiłaś?

4. masz rację - none

5. to jest zdanie przeczące więc nie "all".
Gdyby w 5. było "that's" a nie "there's", to "all" by pasowało.
Czyli w pierwszym będzie every?
W drugim jest reasons - źle przepisałam. W taim razie any czy some? Bo oba są do zdań pytających, ale chyba jednak any.
W trzecim nie wstawiłam nic, bo w książce mam napisane, że przedimków nie używamy z nazwami posiłków.
W takim razie czy w piątym może być whole?
Tfu. W piątym nie whole tylko nothing. Bo tak jak napisałaś to jest zdanie przeczące.
>" " breakfast we had had at the hotel this morning was excellent.

The breakfast....

Mówisz tu o konkretnym śniadaniu a nie "We had eggs for breakfast" albo "What's for breakfast" czy "what did you have for breakfast" lub "how was your breakfast" (wtedy bez przedimka)

Reszta dobrze: every, any, nothing
Ok rozumiem i bardzo dziękuję za pomoc :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie