zdanie z if only

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam nastepujace polecenie:
Re-write the following sentence. Start as suggested.

zdanie do przeksztalcenia brzmi:
You have a test today, but you haven't learned a lot. Now you are worried that you won't pass it, and you wish you had spent more time studying.

If only....

Prosze o pomoc. z gory dziekuje
jak ci powiem, ze nalezy zamienic
you wish you...
na
if only I...
i dodac reszte zdania, to bedziesz wstanie to zrobic?
if only I had spent more time studying.
nieprawidlowa odpowiedz
mozna prosic o wiecej wskazowek? nie prosilabym o pomoc gdyby to bylo takie proste.
no to ja nie wiem, co tam trzeba napisac :/
no ja juz nie mam zadnych pomyslow ;/ jest to niestety e-learning.. bede wdzieczna za propozycje.

mam np rowniez takie zdanie:
Your friend is on holiday, but you need his advice very much; you imagine it would be much better with him here.

If only ...

(if only my friend was here jest nieprawidlowe rowniez)

Gdyby ktos mogl w jakikolwiek sposob pomoc mi to zrozumiec bede ogromnie wdzieczna!
moze 'If only I had learned more.'

a co do drugiego to moze 'If only my friend/he were...'
niestety nic nie pasuje. nawet probowalam z learned i learnt ;/ powalony ten e-learning, dzieki za checi :)
w pierwszym moze chodzi o if only you???
tez nie ;/ inne zdania, ktore udalo sie dobrze zrobic tez byly z you i odpowiedz prawidlowa byla z "I". nie wiem co za czarodziej to uklada...
tez nie ;/ inne zdania, ktore udalo sie dobrze zrobic tez byly z you i odpowiedz prawidlowa byla z "I". nie wiem co za czarodziej to uklada...
wierz mi - to nie czarodziej, a jakis partacz :@!
If only I had studied more.
no jasne, ze tak!
If only I had my friend here with me.
o zesz. weszlo :D

damy rade jeszcze te? :
You are angry that the person you were supposed to meet didn't show up. Tell them that it would have been better if they had called you.
I wish ...

Your friend is on holiday, but you need his advice very much; you imagine it would be much better with him here.
If only ...

You told Ann a secret and then she went to Tom and told him your secret. You regret telling your secret to her.
If only ...

od razu mowie,ze te te najprostsze of kors nie pasuja ;/
I wish you had called me
I wish he was here
If only i hadnt told her my secret..
nieprawidlowe :/ zwatpic mozna..
If only my friend was/were here (with me).
3. If only I had kept my mouth shut.
If only I had kept my secret to myself.
If only I had not/hadn't told Ann my secret.
I wish you had called to tell me you were not/weren't coming.
niestety. nic a nic. Ja sie juz poddaje, tak wiec, stokrotne dzieki wszystkim za pomoc. I milej nocy zycze ;)
Nie poddawaj się! Jeszcze wcześnie jest! Spróbuj samo I wish you had called. (bez me)
If only I had not/hadn't said anything to Ann.
If only I had not/hadn't told Ann anything.
jutro sprobuje jeszcze na swiezo, bo teraz mam wrazenie,ze wykorzystalam juz wszystkie mozliwe kombinacje.. Tworca cwiczenia nie przemyslal ze mozliwych prawidlowych odp jest wiecej niz jedna i system odrzuca pozostale. No niewazne, nie ma co sie zameczac takim cwiczeniem:P dobranoc wszystkim.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego