praca w Anglii, Iralndii

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 103
poprzednia |
Hello everybody:)
postanowiłam rozpocząć intensywne poszukiwania parcy za granicą, a że za jednym zamachem chcę podszliwować język i trochę zarobić zdecydowałam się aby swoje poszukiwania skupić na Anglii/Irlandii...do pracy zamierzam wyjechac koncowka maja/poczatek czerwca i zostać do września bądź października...fajnie jednak by było znaleźć ludzi, którzy by chcieli się przyłączyć, żeby razem znaleźć pracę i lokum....może jest ktoś taki?? a może ktoś może mi służyć dobrą radą, bo to jest moje pierwsze poszukiwanie pracy za granicą...no nic każda odpowiedź na ten wpis będzie dobra...zawsze coś nowego człowiek sie może dowiedzieć, no a może ktoś mnie do czegoś zinspiruje;) pozdrawiam wszytskich pozytywnie zakręcinych i życzę miłego dzionka...do następnego napisania;) Gosia
czesc!
pracowalam w Irlandii w zeszle wakacje-to wspaniale miejsce;chetnie podziele sie z toba kilkoma radami,po pierwsze odradzam samotnej wyprawy-szczegolnie dziewczynie,lepiej pojechac z przyjaciolmi(tzn.z osobami,ktore juz troche znasz) bo w razie potrzeby na pewno ci pomoga;po drugie-nie moze to byc zbyt duza grupa-ciezko podejmowac decyzje,znalezc mieszkanie itd; poza tym najlepiej jechac przed wakacjami,zeby zdazyc przed fala studentow,ktora zalewa Irlandie pod koniec czerwca/na poczatku lipca; jak juz sie tam znajdziesz-biegaj z cv gdzie sie tylko da; nie bierz ze soba mniej niz 300 euro-tam jest cholernie drogo-szczegolnie zakwaterowanie (70-100 euro/tydz za 1 os)
reszte dobrych rad zachowam dla siebie ; b
zycze powodzenia!!
dzięki za dobre rady:)...pytanie do Ciebie: nie zalatwialas sobie pracy przed wyjazdem??? w jakiej branzy parcowalas?? wiem,ze lepiej ze znajomymi jechac, ale powli mi sie grupa wykrusza, wiec szukam tutaj chetnych osob...druga sprawa jak z zakwaterowaniem - szukalas przez internet, czy moze masz w Irlandii znajomych??
[gg]
pzdr, Gosia
Czesc Ja z moja dziewczyna planujemy wyjazd na poczatku czerwca do Anglii. Jeszcze przez miesiacem mielismy jechac w 4 osoby tj jeszcze z dwoma kolezankami. Ekipa rowniez sie wykryszyla i wyruszami we dwojke. Mozna by sie zastanowic nad wspolnym wyjazdem. Pracy i zakwaterowanie najlepiej szukac na gumtree.com
kochani,musicie zdawac sobie sprawe z tego, ze anglia jest dosc przereklamowanym eldorado, zwlaszcza w polsce...mieszkam od 3 lat w londynie, wyjechalam na zywca bez pracy i zakwaterowania, mialam farta ale nie wiem, czy zdecydowalabym sie na taka jazde raz jeszcze.Poczatki sa zawsze b. trudne, aczkolwiek determinacja a przede wszystkim znajomosc jezyka to juz polowa sukcesu.Zarobki przerozne, za moich poczatkow byly wyzsze ale to oczywiscie zrozumiale, emigrantow przybywa z dnia na dzien i rynek jest zawalony potencjalna 'tania sila robocza'. Dlatego raz jeszcze - jezyk to podstawa i nigdy nigdzie nie przyznawajcie sie, ze czegos nie umiecie.Jesli znajdziesz prace jako kelnerka, mow ze pol zycia spedzilas w polsce w tym zawodzie, jesli bedzie to hotel - ze masz kwalifikacje i swietne zdolnosci komunikacyjne...to podstawa, nie dac sie.Szerze powiem, poczatki byly dla mnie walka o przetrwanie, prawdziwa szkola zycia ale dalam rade, wsiaknelam w to miasto, jest niesamowite, centrum swiata, roznorodnosc kultur... zycie 'po godzinach' to prawdziwe zycie, jednak jak sobie wszystko zorganizujecie zalezy wylacznie od was samych no i od szczescia takze... UWAGA NA POLSKICH (niestety to prawda) I NIE TYLKO OSZUSTOW, ktorzy beda obiecywac zlote gory a w koncu zostaniecie na lodzie...
(p.s.: wczoraj zostalam napadnieta we wlasnym domu przez polskich bandziorow...wszystko skonczylo sie ok,policja itd... jednak uprzedzam, ze tutaj zycie to nie jebajka ;). napewno dacie rade, trzymam kciuki.
Swienie, ze znajduja sie ludzie chetni do wspolnej eskapady...jestescie juz zdecydowani na konkretne miasto?? ja wiem, ze raczej nie ma co na Londyn uderzac!! Moja kolezanka jest takze zainteresowana wyjazdem do Anglii, w czworke mozna by wynajac niezle mieszkanko...a jeszcze nowi ludzie do mnie sie odezwali na gg, wiec mysle, ze jakos zorganizujemy wyjazd:)
jaki srodek transportu preferujecie??
ja mysle o wyjezdzie w koncowce maja, tak zeby robote zaczac od poczatku czerwca....
bedzie oki...jesli mozesz to odezwij sie na gg albo napisz do mnie na maila: [email] -musimy zobaczyc czy jestesmy w stanie ze soba mieszkac;)
pozdrawiam, Gosia
dzieki za przestrogi,ale kto nie ryzykuje ten nie zyskuje...mysle, ze wszytsko sie pomyslnie ulozy:)...
przykro mi, ze zostalas napadnieta..mam nadzieje, ze wszytsko oki...
skoro mieszkasz w Londynie to moze bys mogla cos doradzic w sprawie szukania roboty i lokum...
have a nice day,
Gosia
w kwestii roboty powiadasz.... napisz CV, wygodne buty na nogi i koniecznie peleryna (parasola nie polecam, pizdzi jak w kieleckim) i heja zdobywac serca potencjalnych pracodawcow. To najbardziej skuteczny i wlasciwie jedyny skuteczny sposob dla 'zoltodziobow' bez kontaktow. W taki sposob znalazlam wszystkie prace, jakie dotad mialam a teraz grzeje tylek w cieplutkim ofisie :))))
a jesli o zakwaterowanie chodzi, to zaden problem, jesli ma sie kase a ceny w londynie od £45-£100 pokoj/tydzien
pozdrooo
Do Gosi

Witam!

Jestem zainteresowana wyjazdem w czasie wakacji za granicę np do Anglii. Też będe jechać pierwszy raz, więc nic nie mogę Ci doradzić :) Ale możemy poszukać czegos razem
witaj:)
jesli chcesz to mozemy sie zgadac przez [gg]
...jesli nie ta droga to proponuje mailem: [email]
pozdrawiam, Gosia
Hey!
Ja chetnie bym z wami pojechal do UK. Obawaim sie jednak ze to nie bedzie mozliwe, bo sesja i te sprawy....Apropo to skad jestes Gosia??

pozdr

tmk
sesje mozna zalatwic wczesniej..to nie jest taki problem...na wiekszosci uczelni organizuja wczesniejsze sesje dla osob wyjezdzajacych za granice...
ja jestem ze Szczecina...a ty??
Hej moj numer [gg]
W tej chwili pracuje do pozna tak wiec mozna mnie zastac z samego rana do 10 lub po 22:30 Zapraszam
hey!
ee to ty jestes prawie z drugiego konca Polski==>> ja jestem z Krakowa, a studiuje na AE. Ciekawe czy daloby sie zaliczyc sesje wczesniej....

pozdr

tmk
Cześć ,
ja mam pytanko do osoby C.
czy moglabys mi powiedziec coś więcej na temat tej pracy?Mieszkasz tam juz dlugo więc jestes bardziej zorientowana.Może podalabyś mi nr GG albo coś żebym mogla się z Tobą skontaktować???Bardzo Cię proszę papapa:)
Cześć
to do "guapa"
chcialabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tej pracy w Irlandii , bardzo chcialabym sie z Tobą skontaktować ,jeśli możesz to odezwij się do mnie na maila [email]
z góry dziękuję papa:P
Ja mieszkam obecnie w Irlandii, jesli ktos ma jakies pytania, chetnie pomoge.Pozdrawiam
Najlepiej zapraszam na gg: moj numer to 6497654 Do zobaczenia tam
CZE
ja do KATIE
napisz mi coś o pracy w Irlandii na mojego maila
[email]
z góry dziękuję pa
Hej, jesteśmy zainteresowane wyjazdem do Irlandii na pół roku, chciałybyśmy się dowiedzieć, jak wygląda rynek pracy w tym kraju i gdzie warto pracować, tzn. w jakim mieście i w jakiej branży. Czy warto jechac do Dublina?Za wszystkie informacje z góry dzięki. Mój nr gg to: 7038556.
hello!
nie ma sensu szukac pracy przez internet-pracodawca musi cie zobaczyc, porozmawiac itd;tzn. nie zaszkodzi porozsylac cv gdzie popadnie,ale to rzadko skutkuje.Co innego z zakwaterowaniem-w necie jest duzo ogloszen.Oczywiscie najlepiej zatrzymac sie na poczatku u znajomych (ja mam to szczescie,ze mialam wczesniej irlandzkich przyjaciol),bo mieszkajac w hostelu szybko zbankrutujesz.
Ja znalazlam prace przez przypadek po 3 tygodniach poszukiwan-bylam juz prawie splukana;trzeba pamietac,ze nie zawsze jest kolorowo,ludzie roznie koncza.
Nie chce nikogo zniechecac,ale radze dobrze przemyslec.
powodzenia!
Witaj IKatie. Mam pytanie czy miałabyś możliwość znalezienia pracy dla fajnego chłopaka?
Znam angielski, dobrze gotuje (właśnie w ten sposób dorabiam), potrafię się opiekować chorymi ludźmi (mam dziadka chorego na raka i pomagam mu we wszystkim), a poza tym uwielbiam pielęgnować ogrody.
Wiem że to głupie to co pisze ale nigdy nie zaszkodzi spytać, do odważnych świat należy, gdy człowiek jest zdesperowany wszystkiego się chwyta.
Dziękuje i przepraszam jeśli zawracam Ci główkę.
Mój email: [email]
Nie zapomnij dodac o depozycie zwrotnym ktory wynosi tyle, co miesieczny czynsz. Poza tym nie kazdy landlord zgodzi sie wynajac pokoj na mniej niz pol roku (choc w Londynie moze byc inaczej niz w Bristolu gdzie bylem). Dla mnie Anglia to tez kraj ochydnego jedzenia, paskudnej pogody, dwulicowych Angoli i kiepskich zarobkow. Pozdrawiam wszystkich desperatow :-)
mam pytanie co do polecanej stronki gumtree.com . Czy oferty pracy na niej sa bezpieczne ? Tzn. czy praca rzeczywiście istnieje. po prostu chciałabym jechac po raz pierwszy i nie chce być wystawiona do wiatru ...
cześć wszystkim. ja też jestem zainteresowana wyjazdem albo do anglii (juz tam byłam rok temu) albo do irlandii i też poszukuję wskazówek i może nawet chętnych na taką eskapadę
hej !! ja tez jestem chetna na wyjazd pod koniec maja (pozniej nie ma co bo sie studenci zwala) i jak narazie jade samaaaaaaaaaaa!! milo by bylo miec kompanow moje gadu 8343660 i mail [email]
Naprawde bardzo mocno sie pospieszcie jeseli chcecie znalezc prace tutaj w Irlandii! I potwierdze ze podstawa jest znajomosc jezyka angielskiego! Macie pytania i jak tylko bede mogla wam pomoc piszcie [email]
Witam wszystkich szaleńców!
Ja również jestem bardzo zainteresowana wyjazdem do Irlandii na kilka miesięcy najlapiej w maju, lub na początku czerwca! Bardzo chętnie się do kogoś przyłączę! Dajcie znac moj [gg]
Ja właśnie się wybieram do Londynu sam i szukam osób żeby wynjąć tanią hatę i.Mam plan, może lepiej jechać w kilka osób.Odpisz jak cie to interesuje.
podaj swój email
Witam też jestem zainteresowany wyjazdem albo do Anglii albo do Irlandii, z tego powodu że w Polsce niestety człowiek do niczego nie dojdzie. Taka jest prawda. Jestem za dołączeniem się do kogoś, lub zapraszam ludzi ze sobą jestem w 100% zdecydowany na wyjazd . Moje [gg]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 103
poprzednia |

« 

Praca za granicą

»

Business English