konto LLOYDS

Temat przeniesiony do archwium.
witam ,wakacje spedzilam pracujac w szpitalu w ipswich .zalozylam konto w banku LLOYDS + internetowa obsluga wszystko bylo by w porzadku gdyby nie to ze teraz mam 7 funtow na minusie i teraz niewiem do kiedy mam to splacic,czy moze ktos sie orientuje w wtych sprawach ??dodam ze jest to niby miesieczna oplata za obsluge konta chcociaz wczesneij nic o niej nie weidzialam.co robic??nawet za bardzo nieiwem czy przez internet moge zamknac rachunek?
WITAM
SŁUCHAJ JA BYLEM W ANGLII OD WRZEŚNIA DO POŁOWY GRUDNIA TEŻ MAM ZAŁOZONE KONTO DOTĄD BANK NIE BRAŁ ODE MNIE ŻADNEJ PROWIZJI A PONADTO JA DOSTAŁEM 60 FUNTÓW ZA SAMO ZALOŻENIE KONTA BANKOWEGO W LLOYDS.TSB . MAM DO CIEBIE PYTANIE ZWIĄZANE Z KONTEM INTERNETOWYM PONIEWAŻ JA PRAWDOPODBNIE ZABLOKOWALEM SWOJE KONTO CHYBA PRZEZ WPISANIE NIBY ZLEGO HASŁĄ PASSWORD ORAZ REMEMBER NUMBER BO NUMBER ID SIE ZGADZA. ZAZNACZAM ŻE WPISUJE TE NUMERY WSZYSTKIE KOTRE SOBIE WYBRAŁEM W ANGLII.
POZDRAWIAM CIE
TU JESCZE RAZ JA BO BYM ZAPOMNIAŁ MÓJ KONTAKT : [email] lub tel. kom. 889-514-946
zrób przelew na swoje konto przez polski bank,bo nie odpuszczą.Będą kłopoty przy następnym pobycie w UK,albo wyślą ci do Polski takie obciążenie że szkoda mówić,oczywiście poczekają jak urosną odpowiednie odsetki.
troszke sie przerazilem Waszymi postami: ja mam cash account zalozone w Lloyds i wyjezdzajac z Anglii nie zamknalem go. Czytam jednak na stronie Lloyds ze nie pobiraja absolutynie zadnych oplat za kortzystanie konta - skad wiec Wasze obawy ?
Ja jestem teraz w polsce. czekam na jeszcze jeden przelew na moje konto w Lloyds. Chce go wybrac w polsce ew. przelac kase na polskie konto. tylko nie wiem czy nie bede mial z tym problemow. Robil juz ktos cos podobnego? Dzieki z gory za pomoc.
Popieram, najlepiej niezwlocznie przelac pieniadze na konto. Znajoma, nie ze swojej winy, po prostu provider internetowy sciagnal z jej konta za duza kwote, zrobila debet, i "przysuneli" jej dwadziescia funtow kary. Nie wiem, czy jesli dana osoba przebywa w Polsce, moze miec jakiekolwiek problemy, ale jesli zamierzasz kiedys wrocic do Anglii, polecam zaplacic.
oczywiście zakładając konto w ww banku kazdy ma do wyboru kilka wariantów. i nieststy nieprawdą jest ze nie bank nie pobiera prowizji. mamy do wyboru konto bez żadnych opłat ale kartą do tego konta można płacić jedynie w sklepach. Jest także konto za którego prowadzenie bank pobiera co miesięc opłatę w wysokości 7 funtów ale także mozliwosci naszej karty są większe.O tym jakie konto chcesz decydujesz sam. a o ww opcjach powiniem powiadomić cię pracownik banku.
Założyłem konto w lloyds silver accont, mam taką sytuacje, że po pobraniu przez bank opłaty miesięcznej 7,95f zrobił mi się debet -1,27f i nie wiedząc nawet o tym narastała mi kara 15 f dziennie. W ten sposób jestem jestem 150f do tyłu. i musiałem zapłacić tą kare.W umowie nie mam wzmianki o takich karach. Kobieta przy kasie tylko głupio mi mówi że powinienem sobie pilnować żeby nie pojawił się debet. Oszustwo!!! i złodziejstwo!!
podobno robią to nielegalnie
Wykorzystują to że ludzie nie znają dobrze angielskiego.
Nie wiem co mam robić żeby odzyskać moje pieniądze?
Podobno mają polską infolinię więc sobie zadzwoń i dowiedz. Przy zakładaniu konta nie dostałeś broszurki ze wszystkimi informacjami? Mógł ci ktoś pomóc to przetłumaczyć.
A jest jakis problem z tym zeby zamknac konto po wybraniu calej kasy przed wyjazdem do Polski??? Dlaczego nie pozamykaliscie kont??
Witam!
Znalazłem dobrego linka: http://www.szkocja.net/forum/messageview.aspx?Id=77806&Start=3
Poczytajcie sobie.
Banki nakładają te kary niezgodnie z ustawą!
okradają nas podstępnie!
Są firmy co odzyskują nasze pieniądze.
Wtam was w zeszlym roku przebywajac na wyspach zalozylam konto w LIOYDS SILVER wlasnie z oplata 7f m-c zwiazku ze nagle musialam wyjechac z powodow rodzinnych i wlasnie z tego powodu nie zamknelam konta,prosze pomozcie co mam zrobic,jak z polski go zamknac zeby nie miec problemow,bede wdzieczna za pomoc pozdrawiam podaje moj.[gg]
Witam
w zeszłym roku wyjeżdżając z UK nie zamknołem konta,z dziwnych przyczyn powstał debet,gdy dobił do 200 funtów bank przekazał dług do windykacji.Zadzwoniłem kilka razy na polską infolinię tego banku,babka połączyła mnie z polką pracującą w banku w którym miałem konto.Po rozmowie z menadzerem banku cały dług anulowano,ponieważ było to niedopatrzenie banku:).Wczesniej gdy rozmawiałem na ten temat kazano mi zapłacić,jesli macie podobny problem zadzwoncie na ten nr.[tel]za 10 min rozmowy przez komórke zaplaciłem kolo 8 zeta.Najlepiej zamykac konto gdy się opuszcza kraj,a a debety lepiej spłacać i ewentualnie skarżyć bank do sądu.Wszak to walka Dawida z Goliatem no ale bywa że jednooki gine.Peace
hej ja tez mam problem, wrocilam do polski a mialam konto w lloydsie, wybralam wyplate i zostawilam ok 2 funtow zeby nie miec problemow a dzis po 2 miesiacach mam 84 L na minusie , Polka pracujaca w tym banku napisala mi ze wybralam za duzo i ze te ok 2 L to bylo niby na minusie, nic mi sie nie zgadza le jesli naprawde to moja wina to nie wiem jak splacic te 84 L bo na poczatku mialam 3 L na minusie po 9 dniach splacilam a za miesiac i tak bylo -21 wiec jak zaplace teraz to do stycznia i tak bedzie pewnie znow minus, co robic?Czy cos mi grozi?
hej i wiesz juz cos w swojej sprawie?pewnie z dnia na dzien coraz wieksza kwota?to jest zlodziejstwo ja sama tez nie wiem co robic bo oddac im 500 zlotych za nic?
ja też jestem w takiej systuacji. pracowalem 3 m-ce w UK i wrocilem do Polski. Jakiś miesiąc pózniej dopiero dostalem wypłatę. Jakis czas zajelo wyjęcie tego a wlasciwie przelanie znajomemu. Pozniej konto bylo puste i starałem sie je zamknąć, ale powoli sie do tego zabierałem no i byly problemy. Czas lecial, czasem pojawialy sie opłaty za konto (7,5L za miesiac) ktore byly predzej czy pozniej spłacane. Wyslalem dwa listy z czego jeden nie doszedl, mimo ze napisalem na adres ze placówki ze strony Banku. No to kolejna opłata. Zapłacilem i proboje raz jeszcze. (W tej samej systuacji byla moja kolezanka). W koncu jej konto zamknęli, a mojego nie i naliczyli mi 75 funtow. Teraz mysle co zrobić. Pieniadze musze zapłacic ale czy je odzyskam jakos? Podobno sa jakies firmy tym zajmujace sie, bo ponoc opłaty sa niewspolmierne do kosztow poniesionych przez bank.... jestem wsciekły na nich i głownie na siebie, ze nie dopytalem sie o to, bo zakladajac konto o niczym takim mi nie mowili, bo sami zreszta sadzilismy ze dostaniemy kasę przed wyjazdem i zamkniemy konto.
jeśli ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić niech pisze na [email]
witam!
No wiec z tym kontem t jest tak, ze jesli masz bezplatny debet, jest to okreslona kwota np 50funtow to wtedy za te 7 funtow overdraftu nic nie placisz dodatkowo zwracasz kiedy chcesz w ciagy trwania tego konta , a jesli nie masz tego bezplatnego debetu to:
jesli masz mniej niz 25 debetu pacisz 6f dziennie az do spaty
25-100f 15f dziennie
powyzej 100f 20f dziennie
wiec jesli nie masz bezplatnego debetu to np za dwa dni zwloki bedzie do oddania te Twoje 7f+6f+6f=co daje razem19 funtow do zaplaty i tak +6 za kazdy kolejny dzien. Proponuje poprostu zadzwonic i wyjasnic ta sprawe telefonicznie.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa