cv - po angielsku

Temat przeniesiony do archwium.
czesc
mam kilka pytań dotyczacych CV:
1 - czy adres zamieszkania podajemy w jezyku angielskim czy polskim np. ul. Kijowska 5 czy Kijowska 5 street
2 - czy przesyła sie na CV swoje zdjecie ?
3 - spotykam sie na róznych stronach z praca z czyms takim:
- Can you prove you are eligible to live and work in the UK
- Can you prove you are eligible to live and work in the EU
W jaki sposób mogę to udowodnic ze moge pracowac legalnie w Angli? co mam skserowac paszport?
prosze o pomoc
1. nie musisz w ogóle pisać ani street, ani ul. Jeśli piszesz CV do pracy w Anglii, a nie masz tam adresu,to może lepiej w ogóle nie pisać polskiego ? Chyba, ze starasz sie o pracę z Polski i informujesz pracodawcę, że jeszcze tu jesteś - wtedy ok.

2. bez zdjęcia.

3. nie musisz tego udowadniać, ale gdyby ktoś miał wątpliwości, to paszport wystarczy. W razie czego, przy punkcie o "eligibility" zaznaczaj zawsze "yes"
dzieki za pomoc, tak chce wysyłać swoje CV jeszcze z Polski i wtedy raczej wypada podać adres obecnego zameldowania, czyli bez podania skrótu ul.
dzieki
mam jeszcze jedno pytanie odnośnie CV, w polskim Cv piszemy "cel zawodowy" a w angielskim jak ?
objectives
korzystajac z tematu...tez mam pare pytan co do cv in english...jesli np staram sie o prace jako kelnerka, badz do pracy w hotelu (za granica oczywiscie)...a pracowalam tylko na Komendzie Policji to mam to tez wpisywac w tym cv??...bo to w sumie nie ma nic do tej pracy o ktora sie staram...to w takim razie co mam wpisywac w tym cv jak nie mam doswiadczenia zawodowego...ściemniacie??? w ogole ma ktos podobny problem do mojego?? prosze o info :)
W CV wpisuje sie wszystkie prace ktore sie wykonywalo (daty i obowiazki) to ze pracowalas na Komendzie a teraz starasz sie o inna prace np kelnerke nic nie ma do rzeczy. Mozna 'wykorzystac' kazda prace napisana w CV - tz doswiadczenia z ludzmi w kazdej situacji, odpowiedzialnosc itp. Nie ma cos takiego jak jedno CV do pracy jako kelnerka, a drugie CV do pracy w innym zawodzie.
Jest jedno CV - i w nim ma byc wszystko. Pracodawcy patrza na doswiadczenia w 'pracy'.
cv to innymi słowy życiorys, więc powinnas wpisac prace na komendzie... no chyba, ze sie tego wstydzisz:) jesli chodzi o to "ściemnianie" to juz wybor nalezy do ciebie, ale jesli juz sie zdecydujesz - nie przesadzaj z tym doswiadczeniem, bo predzej czy pozniej i tak wyjdzie. zycze powodzenia!
dzieki spotkałam też sie z określeniem "job target" czy też jest poprawne ?
ok dzieki za odpowiedzi...powiedzcie mi jeszcze czy jak jestem w trakcie studiow i jeszcze mam rok do konca to tez mam to wpisywac?? czy tylko jak ukonczylam szkole??
Ja bym napisala - ktory rok, ile lat cale studia i jakie studia np. 'Currently in my 2nd year of a 3 year course in xxx' - to lepiej napisz w 'Interests' a nie 'Qualifications' bo de facto jeszcze nic nie masz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CAE - sesja letnia 2006

»

Praca za granicą