kto wyjechał z workuk?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Czesc!
Wiem ze o programie workuk już bardzo dużo było na tym forum.Ale mam zamiar z nimi wyjechac i szukam osób które wyjechały za pośrednictwem tego biura.Najlepiej takich które aktualnie tam są.Potrzebne mi inforamcje z pierwszej ręki ,jak w rzeczywistości wygląda tam praca organizowana przez te biuro.Ogólnie jakie są warunki i czy zarobki zgadzają się z takimi jakie oni oferują.Jeżeli znajdziecie chwile czasu i macie ochotę podzielić się ze mną swoją wiedzą na ten temat,to będę bardzo wdzięczna.
mój e [email]
ja wlasnie jestem w anglii a wyjechalem za ich posrednictwem praca tu jest ale rola katowic zamyka sie na tym jak oni ci ja nakieruja potem trzeba sie martwic samemu wynagrodzenie to minimum oczywiscie jezeli masz jeszcze jakies pytania to pisz, moze nie jest ta firma taka zla bo mi praca zalatwila ale nie wiem czy warto z niej korzystac jetemn co do nich obojetny
Jestem bardzo zadowolona z ich uslug. Zalatwili prace mi i mojemu mezowi w Szkocji. Jestem kelnerka a maz barmanem, pracujemy w tym samym pomieszczeniu. Zarabiamy 5,50 £. Mieszkanie mamy swietne, bardzo przytulne. Sa tu tez inni Polacy ktorzy pracuja 3 miesiace i powiedzieli mi ze mozna bardzo duzo zarobic i zaoszczedzic, poniewaz nie placi sie tu duzo za wynajem, a w restauracji mozna czasen podjesc. Wszyscy sa tu bardzo mili. Lepiej chyba nie moglismy trafic i bardzo sie ciesze ze ten rok spedze wlasnie tutaj. Jednak mi sie wydaje ze to zalezy duzo od szczescia, poniewaz nie wiadomo jakiego pracodawce work uk Ci zaproponuje. Ja akurat trafilam na bardzo fajnego... :) rnPozdrwawiam
czesc, a powiedz ile Cie wyniosl caly koszt takiego wyjazdu?
Koszt caego wyjazdu wyniósl ok 2500 zl (acommodation on site, together) , do tego dochodzi koszt transportu ok 2[tel]zl i kieszonkowe w razie czego, wzielam 150£ ale prawie nic z tego nie wydalam. Cala ta suma zwroci Ci po 3 tygodniach pracy, wiec mysle ze warto. Dzisiaj dostalam pierwsza wyplate, za 15 godzin pracy dostalam 83£. Juz bardziej zadowolona byc nie moge ;)
Pozdrawiam
To jest wszystko na jedna osobe oczywiscie
Dzięki wszystkim za inforamcje.Miło jest usłyszeć że komuś załatwili pracę.Myślę że że się na nich zdecyduję.Bo jechać w ciemno trochę się obawaiam, a tak przynajmniej może uda mi się tam zatrzymać na dłużej."grudziadzanin" mam do Ciebie jeszcze pytanie:sam sobie załatwiałeś mieszaknie czy oni Ci pomagali?
Jaką pracę tam wykonujesz?
mieszkanie zalatwilem sobie sam bo nie chcialem juz im wiecej placic mnie wyjazd wyniosl nieco ponad 3000 robie tu duzo nadgodzin (55-60 godizn na tydzien) zeby mi sie zwrocilo, jeszcz ewczoraj sie dowiedzialem od menadzerki hotelu ze ja oszukala ta smieszna firma i z reszta mnie tez bo mialem wyjazd na 3 miesiace a oni jej powiedzieli ze bede tu pol roku i sie zdziwila bardzo jak jej powiedzialem ze w pazdzierniku odjezdzam uwazaj na nich to przekrety ja pracuje w kuchni troche na zmywaku troche z kucharzami przygotowuje jedzenia nic szczegolnego ale przez wakacje wytrzymam pozdro
ja bylem i mozna sprubowac english training-taka byla nazwa programu
praca przewaznie w hotelach
jesli chlopak to racezj kitchen porter
jak dziewczyna to housekeeper/waitress
plusy:male oplaty lub brak za mieszkanie , ja nie placilem nic, moi znajomi placili 10 funtow za tydzien
posliki wliczone ja nie mialem, znajomi mieli
minusy-lokalizacje z dala od duzych miast, nie mozna jechac ze znajomymi, praca ciezka ale da sie zarobic
aha no i szkola w londynie i w 2 innych miastach
ja bylem w londku i szczerze polecam
do grudziądzanin,ja jestem ztorunia i obserwuje twoje poczynania od chyba marca tego roku,też jestem zdecydowany wyjechać z work uk,z twoich wypowiedzi wniskuje że nie jesteś raczej zadowolony,ile jesteś w stanie sobieodłożyć miesięcznie,bowpadłem w długi w polcse mam kredyty do spłacenia i czy opłaci w ogóle się wyjeczać na 6 miesięcy,ile można odłożyć miesięcznie,wchodziłem na różne forum i nie moge sie zdecydować którą firmę wybrać,z góry dzięki za odpowiedż pozdrawiam [email]
ja juz mam polowe wyjazdu za soba i jeszcze nawet mi sie nie zworcily koszty tej imprezy, mysle ze za tydzien dopiero bede na O i wtedy bede zarabial na siebie a nie na te piepszone dlugi ktorych tez mam duzo takze pozostanie mi miesiac na zarobienie czegos na siebie decyzja nalezy do ciebie pozdro a zeby te pieniadze zarobic to nie pracje 40 godzin tygodniowo jak mowi moj kontrakt tylko 55-60 bo przy 40 to bym sobie zarobil...
dziwne co piszesz, bo jezeli pracujesz tyle godzin to gdzies 300£ (1500 zl) powinienes zarobic w ciagu tygodnia, czyli w ciagu 3 tygodni powinno Ci sie juz zwrocic. Ja nie wiem ile zycie u Ciebie kosztuje ale w moim przypadku koszty wyjazdu juz mi sie prawie zwrocily. z reszta zdawales sobie sprawe ile wyjazd kosztuje ...
witaj paula,jeżeli można wiedzieć to na ile wyjechałaś,próbowałem wcześniej z nimi wyjechać ale mieli tylu chętnych że sami mi powiedzieli że nie potrafią mi powiedzieć dokładnej daty wyjazdu dlatego teraz ponownie muszę do nich aplikować,wszyscy jużpomału wracają i teraz będą dostępne bardziej dogodne miejscowości,pozdrawiam
jeszcze jedno pytanko,czy miałaś z mężem jakieś doświadczenie w tych zawodach w których teraz jesteście,ja chcę aplikować joko barman wprawdzie mam pojęcie o drinkach jednak pracowałem na czarno i nie mogę tego udokumentować,a jeżeli chodzi o napiwki to można na nie liczyć czy to są tylko marzenia polaków którzy tam jadą, oczywiście wiem że są to indywidualne sprawy zależące m.in od podejścia do klijenta itd,dzięki za odpowiedź jeżeli znajdziecie trochę czasu
do grudziądzanin,odnośnie twoich nadgodzin to nie masz chyba tak żle skoro ciza nie płacą,gdyż niektórzy mają nadgodziny za friko,jeszcze jedno pytanko w jakim charakterze pracujesz,i po przybyciu na wyspy sam musiałeś już dojechać do miejsca pracy czy jakoś ci pomogła jeszcze wtym firma,pozdrawiam
Postanowilam wyjechac na rok, poniewaz stwierzdilam ze nie oplaca sie jechac na 3 miesiace (troche kasy firma w koncu bierze). Rozmawialam kiedys z pracownikiem work uk i powiedzial mi ze menadzerowie bardzo chetnie przyjmuja ludzi na rok, bo im sie oplaca, poza tym mozesz ubiegac sie o lepsze stanowisko. Jesli chodzi o moje doswiadczenie to bylo bardzo malutkie i tez niczym nie udokumentowane, moj maz tak samo. Jednak tutaj praca za barem jest 100 razy trudniejsza niz w Polsce. Ja trafilam do Szkocji, gdzie trzeba bylo nauczyc sie 16 rodzajow piwa, full drinkow, a klienci czasami tak szybko mowia ze czasami musza pokazywac co chca bo nie mozna juz ich zrozumiec. Ale z dnia na dzien jest coraz lepiej i naprawde jak mocno ci zalezy na czyms to na pewno ci sie uda i wszyscy cie zaakceptuja, trzeba byc tylko usmiechnietym i milym. Dzieki temu ludzie sa naprawde bardzo wyrozumiali, a nawet moga ci czasami postawic jakiegos drina tak jak maz wczoraj uzbieral 6 darmowych :)
Pozdrawiam
dzieki wszystkim za wypowiedzi na temat work uk.Mysle ze jeszcze w tym roku zdecyduje sie na wyjazd z ta firma.jezeli ma ktos ochote sie do mnie dolaczyc to zapraszam,z kims zawsze razniej.
wyjazd organizowalem sobnie sam bo oni powiedzieli ze jezeli nie mam mieszkania to mam sobie sam radzic bo w koncu moge jechac wszedzie gdzie mi sie podoba, nmp do Londynu i co dzien dojezdzac do do Walii do pracy
Dzięki za wszystkie dane które pisaliście,pozdrowionka z ŧorunia
witaj gawka11,ja jestem zdecydowany na wyjazd muszę tylko uporządkować parę spraw,dlatego myślę że uda mi się dopoiero pod koniec pażdziernika
witajcie,mam pytanko czy firma wymagała od was zaświadczenia o niekaralności,gdyżjechałem po 2 piwkach i mnie zatrzymali,kiedyś miałbym tylko mkolegium,ale teraz jest to przestępstwo
rose29:ja tez myslalam o swoim wyjezdzie dopiero na poczatku listopada albo nawet troche pozniej,wiec jezli chcesz to napisz do [email]
Wyslalam do nich maila z kilkoma pytaniami i odpowiedzieli mi ze nie jest potrzebne zaswiadczenie o niekaralnosci ani o stanie zdrowia.Ale zaznaczyli ze jezeli ktos ma jakies grozne przewinienia to powinien im o tym powiedziec.wszystkie dokumenty jakie sa potrzebne sa wypisane na ich stronie.
dzięki bardzo gawka11,pozdrowionka
Ponawiam swoją prośbę!!!
W najblizszym czasie chcę wyjechac z workuk i szukam jakiegoś współtowarzysza albo współtowarzyszki z kimś zawsze raźniej.Jeżeli też planujecie taki wyjazd a nie mozecie się zdecydowac jechać samemu to piszcie do mnie.
Pozdrawiam! [email]
do;paula i grudziądzanin co tam słychać u was,nie odzywacie się na forum,pozdrowionka z Torunia
witajcie ponawiam swojąprośbę co tam u was słychać,czyżbyście zapomnieli już o polsce, wsumie to się nie dziwie,GRUDZIĄDZANIN I JAK WRACASZ JUŻ napisz mi już teraz po odbytej praktyce, jakie masz zdanie na temat tej firmy ---pozdrawiam,a co uCiebie PAULA
rose29:jestes juz zdecydowany na wyjazd? A jezeli tak to na jak dlugo chcesz pojechac? I o jakim zajęciu myślałeś?
Ponawawiam Twoją prośbe:
paula i grudziadzanin odezwijcie się,jestem ciekawa jak wam się wiedzie.
Cześć ja właśnie bardzo poważnie rozważam wyjazd z firmą WORKUK, czy możesz mi powiedzieć czy udało się wyjechać i jak to jest z podpisywaniem z nimi umowy ?? bardzo bym prosiła o odpowiedź
grudziądzanin odezwij się, co się dzieje że już nikt nie pisze nic na tym forum pozamykali was w obozach pracy organizowanych przez tą firmę czy co,dajcie jakiś znak życia
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |