Szkocja praca na wakacje - zbieram ekipe

Temat przeniesiony do archwium.
Hej.

Zbieram ekipę na wyjazd do Szkocji na wakacje. Cel... oczywiste... KASA. Hehe
Jest to miasto Dundee położone na północ od Edynburga nad ujściem rzeki Tay.

Ok, do rzeczy.
Jest mieszkanie i to nie jedno. Udało mi się znaleźć coś pewnego. I jak piszę pewnego to znaczy, że nawet w Maju można już wylecieć. Podaję link dla ciekawskich żeby sobie pooglądali gdzie mogą mieszkać jak się zdecydują.

http://picasaweb.google.com/sukurek

Co do warunków wynajmu. Landlord jest rozsądnym człowiekiem i wie że student do bogatych nie należy no i chce tylko dorobić. O to co jest uzgodnione:

1. Nie potrzeba umowy na 49 tygodni, 3 miechy w zupełności starcza.
2. Bez depozytów w wysokosci dwukrotnej miesięcznej stawki za wynajem.
3. W pełni umeblowane jak widać na zdjęciach.
4. Palący / niepalący /pijacy/ lub nie – w dowolnych kombinacjach, ale bez trzody.
5. Bez poręczycieli dla osób poniżej 25 lat, niektóre tak wymagają, sam się zdziwiłem, ale Polak czasami potrafi.
6. Bez referencji od banku, pracodawcy, właściciela innego wynajmowanego przedtem mieszkania.
7. Brak opłat za „inwentarz” śmieszne słówko, ale pasuje jak ulał do inventory, ani brak wogóle pralki, pocinasz do laundry i wrzucasz bilon, czy brak mikrofali, tak tez się zdarza (koszty).
8. Stale łącze do internetu za 20-30 funtów, plus router wi-fi i wszyscy maja neta 2mbit/s, bez kabla, jak masz laptopa to polecam; Nawet jak ktoś chce to w każdym mieszkaniu jest złącze do telefonu stacjonarnego, ale po co jak za 15 GBP masz 500 minut w miesiącu przez komórkę Nokia 6280 w sieci Three, a do Polski jedziesz ze Skype za grosze w PLN rzecz jasna, bueh, słuchawki weź z mikrofonem.

Co do pracy. Mam listę agencji. Jeśli chcesz już próbować proszę bardzo. Daj znać, że jesteś zainteresowany a podeśle je.. Jeśli na miejscu, adresy też są więc można całą ekipą na poszukiwania wyruszyć.

Jeśli jesteś zainteresowany/a pisz śmiało na email: [email] lub [gg] .

No to życzę miłego podejmowania decyzji. I niech Szkocja będzie bardziej polska :P

Pozdrawiam

Tomek
Witam

Na naszym forum http://forum.summerjobs.pl stworzylismy dzial wspolny wyjazd zapraszmy:)

Pozdrawiam
Adam

« 

Studia językowe