czy naprawde mozna zarobic za granica??

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem ciekawa czy jadac z firma posrednictwa pracy za granice naprawde mozna wrócic z kasą, albo zarobic na tyle aby zostac juz tam i rozpoczac zycie na wlasna reke bez agencji. Z tego co wiem taka firma pobiera co miesiac oplate za posrednictwo, poza tym trzeba placic za mieszkanie i ogolnie wyzywic sie itp.Z tego co wiem Polacy pracuja za najnizsza stawke wiec powiedzcie mi jak mozna jeszcze cos zaoszczedzic i przywiesc kase do Polski???!!!!bo mi sie to wydaje nierealne:/
A kto ci naopowiadal, ze Polacy pracuja za najnizsza stawke? Na pewno nie wszyscy. Po pierwsze jesli juz wyjezdzasz przez agencje, to faktycznie ona moze ci placic najnizsza stawke bo chce na tobie zarobic, stad wniosek przepracowac wymagany kontraktem termin i zatrudnic sie bezposrednio u pracodawcy, a nie u posrednika. Po drugie ktoz nie placi za mieszkanie i wyzywienie? Obojetnie czy pracujesz przez posrednika czy samodzielnie koszty utrzymania musisz poniesc. Co do zyskow przelicz sobie Malzenstwo z dwojka dzieci jak moje srednie zarobki okolo 2000 na reke, mieszkanie 700 zycie 400, telefony, internet, telewizja itp 15[tel]zostaje , Osoba samotna zarobek okolo 900 nieprzemeczajac sie zbytnio (nie biorac zbyt wiele nadgodzin) pokoj 250, jedzenie 200 jakies 100 dodatkowe oplaty zostaje ci 350 a mowie o okolicach gdzie mieszkania sa bardzo drogie. ...

« 

Nauka języka

»

Nauka języka