Au-pair czy tylko studenci ?

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanko czy na prace zagranicą połaczoną z nauką jezyka przez takie bióra jak work and travel albo au-pair mogą jeździć tylko studenci i osoby pełnoletnie?? bo za rok mam mature i na wakacjach bym chciała podszlifować swój jezyk a jak przy tym wleci troche grosza do kieszeni to nic niezaszkodzi ;)
Au pair to program, który obejmuje w zasadzie wszystkie osoby do 27-29 lat. Wejdź sobie na jakąkolwiek stronę internetową biura au-pair np. Mikroserwis czy Au Pair Anya, tam dowiesz sie, jakie warunki musza spełnić przyszłe au-per. Nie ma wymogu studiowania. Jest limit wieku, np. w przypadku Angli 18-27 lat. Wydaje mi się, że programy au-pair sa dłuzsze niż okres wakacyjny. Minimum 3 miesięce, a standardowo 6-12 m-cy.
hey ;) ja jestem au-pair w Anglii wlasnie, miesiac mija (jak na razie) interesowalam sie tym wczesniej, i musze Ci powiedziec, ze standardowo osoby od 18-26 lat, ale jestem tu jak na razie najmlodsza (19 l.), wszyscy ok 25 :(. Co do wyjazdow wakacyjnych to powiem Ci ze sa mozliwe, fajna i szeroka oferte ma biuro Mikroserwis (www.aupair.com.pl/wakacje.htm ) i MAPS (http://www.aupair.pl). Zobacz tam. Wakacyjny wyjazd to niezly pomysl, ja sie zastanawiam czy dobrze zrobilam ze sie wybralam na caly rok ale...przynajmniej my English improves really quickly!! powodzenia!