Luzne pytania

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem troche zacofany co do programu do nauki i mam z wiazku z tym pare pytan:

Wyczytalem na forum ze dla poczatkujacych najlepsze programy to:
-First Steps in English
-The Next Steps in English
- oraz wersje profesora henia :) (nie pamietam jak sie ten program nazywa)

I chcialem sie zapytac czy te dwa pierwsze programy to sa ten na stronie supermemo.pl ? Czy jakis inne macie na mysli ?

Oraz prosilbym was abyscie napisail mi ile wam na plytach zajmuja te 2 pierwsze programy ?

Pozdrawiam
Baza SuperMemo "First Steps in English" to adaptacja kursu kasetowego Dr Henryka Krzyżanowskiego;
Baza SuperMemo "Next Steps in English" to adaptacja kursu kasetowego Dr Henryka Krzyżanowskiego
Ich trochę zmienione wersje rzeczywiście znajdyują się na stronie wydawcy www.supermemo.pl.

First Steps zawiera materiał 12 kaset 80-minutowych i mieści się na 3 (trzech) płytach CD.
Next Steps zawiera materiał 6 kaset 80-minutowych i mieści się prawdopodobnie na dwóch płytach.

Nie nazwałbym tych kursów materiałem dla początkujących, a jesli tak, to dla BARDZO ZAAWANSOWANYCH początkujących. ;))

Programy "profesora henia" nazywają się "Prof. Henry - Słownictwo"
i "Prof. Henry - Gramatyka".

Zbieżność nazwy tych programów i imienia autora kursów First & Next ... jest przypadkowa, ale bardzo trafna ;)))
Dzieki za odpowiedz... :) Tylko ze sie juz calkowicie z tymi programami zamotalem, ktore i dla kogo :)
Bleee jestem poczatkujacym noi w sumie przerobilem jak narazie tylko 25%Supermamo Basic

To w koncu jakie programy sa dla poczatkujacych ktore pomoga zrozumiec i co nie co nauczyc tego angielskiego.

PS. Bejotka Powinnas/Powinienes zrobic wlasna strone z wlasnymi opiniami na temat tych programow i ktore polecasz itp - ulatwilabys/ulatwilbys sobie w ten sposob zycie sobie noi troszke nam :)
aaa oraz gdzie znajde jakies obszerniejsze informacje dotyczace tych wlasnie programow ?

-First Steps in English
-The Next Steps in English

O ktorych mowa ?

»

Programy do nauki języków