SM vs. Profesor Henry

Temat przeniesiony do archwium.
Co bardziej wszechstronnie uczy angielskiego:
-Profesor Henry(chodzi mi o wszystkie 3 części wersji 5.0)
-czy może SM;"First steps..."+"Next..."

Który z tych programów(zestawów) bedzie lepszy by opanować(rozwijać) swój angielski.Zdaje sie(z tego co wyczytałem) że "First..." i "Next..." są typowymi kursami z lekcjami.Czy Profesor Henry równierz może pełnić taka role czy ma on raczej luźną forme i służy w zasadzie tylko jako pomoc-np. do matury czy też ogólnie nauki w szkole.
Bede wdzięczny za opinie która z ww pozycji jest lepsza do samodzielnej pracy i przerobienie której daje lepszą znajomość: słownictwa,rozumienia ze słuchu,gramatyki-ogólnie angielskiego
Mile widziana opinia bejotki
ja mam Profesorka i powiem że jest fajny.. interesujące filmy ( duzo sie z nich dowiedziałam o UK) no i różne poziomy zadań.. niektóre banalne a niektóre naprawde trudne :) POLECAM
"Profesor Henry" jest naprawde ok-więc śmiało polecam.
A tak poza tym to chętnie bym sie dowiedział który program prezentuje wyższy poziom zaawansowania-Prof Henry czy SM first...+next...-bo nie wiem czywarto kupowac i tracić czas na ten drug?
"Profesor Henry" jest naprawde ok-więc śmiało polecam.
A tak poza tym to chętnie bym sie dowiedział który program prezentuje wyższy poziom zaawansowania-Prof Henry czy SM first...+next...-bo nie wiem czywarto kupowac i tracić czas na ten drugi?
"First Steps" jest kursem przeznaczonym do samodzielnej nauki angielskiego, dla ludzi, którzy z różnych względów nie mogą uczyć się tego języka w szkole lub na jakimkolwiek kursie stacjonarnym, a są na tyle dojrzali, że chcą i mogą uczyć się samodzielnie. Słownictwo w nim jest bardzo logicznie i starannie dobrane do potrzeb następujących po nim ćwiczeń. Dotyczy to zarówno bieżącej jak i następnych lekcji. Gramatyka równiez podawana jest w logicznym ciągu. Zresztą gramatyka nie jest tu najważniejsza, o wiele istotniejsze jest jej zastosowanie w strukturach zdaniowych. Małe dziecko potrafi się wyrażać poprawnie, mim że nie ma pojęcia o czasownikach, rzeczownikach, dopwłnieniach i orzeczeniach, ani o trybach warunkowych.

"Pofesor Henry", to cykl programów uzupełniających naukę w szkole i na kursach. Słownictwo jest w nim podawane wg kryterium tematycznego, ale pilny uczeń może wyszukiwać potrzebne mu podzbiory i uczyć się w potrzebnej mu kolejności. Gramatyka jest elektroniczną wersja podręcznika i pozwala na studiowanie i trenowanie wg potrzeb ucznia.

Konwersacje i rozumienie ze słuchu to tzw trenażery tych właśnie sprawności językowych. Jeśli uczysz się w szkole lub jesteś uczestnikiem kursu stacjonarnego z powodzeniem wystarczy Ci Profesor Henry, jeśli chesz się uczyć samodzielnie wybierz "First Steps".
jakoś lepiej mi wchodzi do mózgownicy z PH, pozdrawiam
De gustibus non es disputandum.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa