>Zdaje się, że to Ty uczyłeś się 100 słówek dziennie z Basic English i
>200 z First Steps. Skończyłeś te oba kursy?
Jeśli chodzi o Basic English, to przerobiłem prawie całość Słownoctwo 3. Słownictwo 1 i 2 chciałem przerobić później, gdyż znaczna część to były już słówka dla mnie znane, tylko do powtórzenia.
Jeśli chodzi o First Steps to przerobiłem również prawie całość. Na supermemo.net.pl przerobiłem część pierwszą i drugą oraz zacząłem przerabiać trzecią.
Na Profesora przerzuciłem się z kilku powodów. Przede wszystkim chciałem miły i przyjemny program pod względem graficznym, a Profesor taki jest. Mam Linuksa i korzystałem z Super Memo w wersji netowej. SM znudziło mi się, a nauka stała się raczej udręką. Kupiłem program, aby wszystko szło o wiele sprawniej, żeby nie czekać na załadowanie pliku czy strony. A porzyczając od siostry komputer wolałbym używać oprogramowania - jak napisałem na początku - miłego graficznie.
Ostatnio w ogóle chciałbym uporządkować sobie sprawę z angielskim. Być może od września przyszłego roku nie będe miał możliwości tymczasowej nauki z komputerem. Dlatego praktycznie od dzisiaj przez najbliższe miesiące moje nauka będzie systematyczna i będzie opierać się na Profesorze: Słówkach, Gramatyce i Konwersacji, a poza tym również na czytaniu książek i czasopism. :)