jaki jest najlepszy program komp. do nauki ang. ?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej :) No właśnie zamierzam sobie kupić jakiś program do nauki angielskiego :) Chcę się podszkolić bo już za 2 latka maturka... No i w ogóle chcę umieć posługiwać się tym językiem :D Jaki program mi polecicie ? Z góry dzięki :) Pozdrawiam :)
ja osobiscie polecam kurs dr. H. Krzyzanowskiego "First steps in English" 1 i 2 to dla osob poczatkujacych i sredniozaawansowanych, a dla zaawansowanych "Next steps in English". Coprawda nie jest to kurs komputerowy, tylko takie ksiazeczki do ktorych dolaczone sa kasety albo plyty CD do wyboru, ale ja sie z tego ucze i bardzo jestem zadowolona.
Polecam również "First Steps in English" i "Next Steps in English" doktora Krzyżanowskiego, ale w wersji komputerowej. W IV kwartale 2004 ukazała sie Baza "First ...", a w I kw. bieżącego "The Next ...". Nie mniej jednak prosząc o tego rodzaju pomoc powinnaś napisać coś o sobie, np. czy chodzisz do szkoły i do jakiej, czy uczysz się w grupie, czy samodzielnie. Czy jestes konsekwentna i wytrwała. Może się bowiem okazać, że nauka z programem SuperMemo i tymi bazami nie będzie Ci odpowiadała, że raczej powinnaś skorzystać z programów "Profesor Henry", Angielski "At once!", "Angielski w pigułce", "Reflex English" lub podobnych.
Przepraszam, nie zauważyłem zdania o maturze. Jaka szkoda, że nie mozna korygować własnych postów. W tej sytuacji zdecydowanie polecam programy First i Next oraz jeśli Cie na to stać kasetowe kursy pod tym samym tytułem I Gramatykę Profesora Henia.
Dzięki! :)

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe