supermemo - własna baza

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałam sie zabrać za stworzenie własnej bazy supermemo.Mam w związku z tym kilka pytań - czy wiecie może czy i gdzie znajdę w necie jakieś tutoriale na ten temat ? Chciałabym dodać do tej bazy dzwięk - i tu jest problem- myslalam ,że uda mi sie dołączyć wavy z płytki ze słownikiem Macmillana - ale po sprawdzeniu okazało się, że jest on zapisany w jednym pliku z rozszerzeniem iba - zatem czy jest moze jakiś sposób rejestrowania dzwięku,abym mogła jednak ten słownik wykorzystać ?
Poza tym w czasie próby ( niestety jak na razie nieudanej ) zobaczyłam ikonkę C++ -Create a programmed component -czy gdzieś znajdę jakieś kody programów jakie tu można wykorzystać ?
Opis tworzenia własnej bazy SuperMemo znajduje się w książce "Angielski z komputerem". Niestety nie znam adresu z podobnym opisem w sieci. Spróbuj poszukać tego na stronie producenta - http://www.supermemo.pl

Jeśli chodzi o Twój problem z dźwiękiem ze słownika Macmillana, to jest program - Total Recorder, który to umożliwia. Był umieszczany kilka razy na płytkach Komputer Świata. Spróbuj go znaleźć na ich stronie.
Problem z dżwiękiem rozwiązałam - przy pomocy Total recordera, znalazłam też filmik na temat tworzenia własnej bazy na stronce angielski-online.pl - mam już tylko jedno pytanie - tam pokazano opcję dodawania dzwięku w SM 2004 - czy jest to także możliwe w Speed up ?
Speedup! to baza opracowana i dystrybuowana z SuperMemo w wersji MSM (Multimedia SuperMemo) to jest wersja trochę prostsza, ale dla potrzeb nauki języka w 99% wystarczająca. Jest tylko jedna mała różnica SM 2000 przyjmuje pliki *.mp3, MSM wymaga plików *.wav.
To ważne, co napisałaś. Stona www.angielski-online.pl zawiera wiele ciekawych dla wszystkich uczących się języka angielskiego informacji. Szkoda, że jest mało znana.
Zgadzam się ta stronka jest naprawdę niezła-z czasem ( jeżeli jej autorowi nie zabraknie zapału) na pewno zyska dużą popularność.
CO do plików wav,mp3 - to żaden problem- Total Recorder zapisuje jako wav- czyli tak jak potrzebuję, ale jakby było odwrotnie, to bez problemu można by było to przekonwertować.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie- gdzy tworzę bazę-jest tam ikonka do dzwięku- ale nie mam pojecia jak ją dodać,ani klikanie na nią, ani próba przeniesienia jej na tworzony komponent nic nie daje.
Pozdrawiam
Kliknięcie na ikonie dźwięku spowoduje zmianę kształtu kursora na "przekreślone kółko". Poruszenie nim zmienia jago kształt na "strzałkę wychodzącą z prostokąta". Kliknięcie tym kursorem w dowolnym miejscu strony stworzy komponent dźwięku na stronie o kształcie kwadratu 2x2 mm. Trzeba go roziągnąć do właściwej wielkosci (i kształtu). Wtedy zobaczysz "klawiaturkę" składającą się z 3 przycisków tzw "Buttons". Można ją zmienić na "Recorder", "Slider" lub "None". W tym celu kliknij prawym klawiszem myszki, gdy kursor wskazuje "komponent dźwięku", z menu podręcznego wybierz "Sound->Panel" i zaznacz odpowiednio swój wybór". Teraz ustaw odpowiednio parametry "Display at" i "Play at" i do dzieła.
Czesc!
Moze mi ktos napisac wypracowanie na max 150slow na temat plusow i minusow zycia na wsi?..a moze ma ktos juz gotowe..prosze o pomoc z gory dziekuje
Witam.
Prosiłbym o radę.
Czy jak zostawię Display at - wszystkie opcje i Play at - On anserw.
To będzie pojawiał się dźwięk tylko przy odpowiedzi?

pozdrawiam :)
Znalazłem już w e-booku p. Pawła Wimmera, że należy ustawić Play at - na at browsing, on first answer i on anserw. Wiedziałem to bo znam angielski, ale super memo od razu po pytaniu odtwarza mi :/
Ok. Już wiem wystarczy zaznaczyć answer w menu rozwijanym/
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka