SUPERMEMO POMOCY

Temat przeniesiony do archwium.
Mam problem z programem supermemo, przy wlaczeniu pokazuje sie komunikat:

Cannot open player device

i niestety nie moge sie uczyc!! nie ma dzwiekow.

Probowalam odinstalowac program ale nie widac go na liscie w panelu sterowanie,

co robić? :(
A jaki to pakiet SM? Oryginalny, czy kradziony? Czy pamiętałeś o włożeniu płytki? Czy urządzenia CD lub DVD sa sprawne? Jesli odpowiesz sobie na te pytania, napewno znajdziesz rozwiązanie.
Oryginalny program ze sklepu a nie z bazaru:P

oczywiscie włożyłam plytke :P

CD sprawny.

Odpowiedzialam sobie na pytania i nadal nie rozwiazalam problemu, bede wdzieczna za wskazówki.

tak btw to Super Memo Speed Up
Sprawdź zatem ścieżkę dostępu

Tools->Options->Data access->Secondary storage. W okienku powinna być ścieżka dostępu do folderu "Elements" na CD.

Jeśli nie poradzisz sobie z tym zadaj pytanie producentowi na stronie www.supermemo.pl
Dzieki za pomoc, okazalo sie ze niezbedna bedzie reinstalka.

Mam pytanie czy mozna zaczac nauke w Super Memo nie po kolei? Tzn, chcialabym zaczac od dzialu np American English? Zawsze kiedy wlaczam program automatycznie "wskakuje" pierwszy dzial czyli Living Creatures, co prawda inne dzialy mozna przegladac, ale chcialabym uczyc sie z innego dzialu. Jak to zrobic?
czy naprawde nikt nie wie?
Zeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Czy ktoś wie gdzie w supermemo jest plik w którym jest zapisana sciezka dostępu do plików dzwiekowych, to znaczy plik w którym sa zapisane informacje odpowiedzialne za to ze gdy naciskamy play w okienku supermemo to odtwarza sie nam własciwy wave z CD2.
kliknij prawym na Naped CD w ktorym znajduje sie plytka, wybierz opcje "otworz" i szukaj w elements

to chyba nie jest zbytnio odkrywcze ale nie wiem jaki jest Twoj stopien zaawansowania w poslugiwaniu sie komputerem :)
Nie szukam plików dziwkowych na płycie tylko plik na dysku w instalce który jest odpowiedzialny za przekierowywanie do odpowiednich plików dziwkowych. Nie wiem co sie stało ale róznym słówką przyporządkowane są zupełnie inne dzwieki . Czyli jak dam zeby mi grał na przykład słowko
headbutt to gra zupełnie inne. Dokładniej opisac sie tego juz nie da.
Ok, rozumiem. Tutaj nie mogę Tobie pomoc bo poprostu nie wiem! Wyslij e mail z zapytaniem na [email]
"Nie szukam plików dziwkowych".

Tutaj takich plików nie ma. Szukaj na www.agencja.pl
Witam,
sprawa wygląda następująco :
pliki wav supermemo są kompresowane za pomocą kodeka pod nazwą l3codec.acm - standard windowsa w pakiecie Windows Media Player. Jednak czasami zdarza się, jak to bywa w systemie MS, że wspomniany koder znika lub zostaje mu zmieniony priorytet lub nawet zostaje wyłączony. Trzeba więc dociągnąć i zainstalować koder http://www.supermemo.pl/download/l3codecx.exe. Testowanie radzę wykonywać np. za pomocą WinAmpa (oglądanie komunikatu "Cannot..." jest irytujące i czasami wywala się całe SuperMemo). Jeśli pojawi się komunikat "this file requires Mp3 acm codec to be installed" to trzeba wejść do ustawień sprzętu - Kontrolery dźwięku ->Kodery-dekodery audio -> Właściwosci -> Frauhoffer IIS MPEG Layer-3 Codec -> Właściwości : priorytet na 1 i oczywiście użyj tego kodera.
U mnie zadziałało. Niestety support firmy SuperMemo niewiele mi pomógł. Ponieważ tzw. techniczny nie bardzo rozumie problem.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa