Profesor 5.0 kontra First Steps in English

Temat przeniesiony do archwium.
Profesor Henry 5.0 słownictwo 1,2 , Gramatyka , Konwersacja oraz rozumienie ze słuchu kontra Supermemo First Steps in English oraz The Next Steps in English. Który zestaw lepszy jest do nauki ? Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego PH mając poziom do średniozaawansowanego ma 10000 słów a FSIE + TNSIE z poziomem zaawansowanym tylko 4500 ?
Prof. Henry jest świetnym materiałem uzupełniającym nauke w szkole, czy na kursie.

First Steps in English i The Next Steps to English są pełnymi kursami języka angielskiego przeznaczonymi do samodzielnej nauki dla dorosłych osób.

Ilość słów nie ma tu żadnego znaczenia. W Profesorze Henrym wybrane są najczęściej spotykane słowa, ale prezentowane w sposób raczej słownikowy. Na ogół jedno słowo i jedno lub dwa jego znaczenia. Wprawdzie są zdania przykładowe, ale dane słowo w innym zdaniu może mieć zupełnie inne znaczenie.

W kursach doktora Krzyżanowskiego raczej nie ma pojedynczych słówek, są kilkusłowowe wyrażenia. Na podstawie każdego z tych wyrażeń inteligentny student (uczeń) z łatwością ułoży kilkadziesiąt innych. Tak naprawdę to First Steps i The Next Steps pozwalają się nauczyć więcej słówek niż w PH i Sppedup razem wziętych. Po serii nowych wyrażeń w pakietach tych mamy ćwiczenia gramatyczne i ćwiczenia na rozumienie ze słuchu.

Już Ci o tym pisałem ale TY NIC NIE ROZUMIESZ!!!

Jestem przekonany, że za 15 lat zadasz na tym forum pytanie, co jest lepsze Profesor Henry - Słownictwo v.22,5 czy The 23 Step to English.
?????
?
PH to nic innego jak słownik w wersji elektronicznej, nie nadaje się do nauki. Kiedyś na przełomie lat 80/90 były takie kursy kasetowe, i o ile to jest ten sam kurs (też H.Krzyżanowski) to po roku nauki biegle władasz językiem(oczywiście w zakresie tego co umiesz), czyli mówisz bez zastanowienia sie jaki uzyć czas, odmiana słowa itp, poprostu te kursy uczyły automatyzacji mówienia. Jeśli to jest ten sam kurs to polecam.
Ty chyba nie widziales tych programow, ze słownikiem nie maja one nic wspolnego a ja nauczylem sie juz 2300 słowek!

Wit
Naucz się czytać ze zrozumieniem!

PH - Profesor Henry, to rzeczywiście słownika, ale tematyczny. Posiada algorytm nauki słówek ze zdaniami przykładowymi, oraz podobny do zastosowanego w programie SuperMemo algorytm optymalizacji powtórek. Wszystko to czyni z z niego jeden z trzech najlepszych na naszym rynku programów wspomagających naukę angielskiego (są też wersje wspomagające naukę niemieckiego - Profesor Klaus, francuskiego - Profesor Pierre i rosyjskiego - Profesof Borys).

Pakiett "First Steps in English" i "The Next Steps in English" są bardzo udanymi adaptacjami kasetowych kursów pod tymi samymi tytułami, opracowanymi na nowo za zgodą i pod kierunkiem doktora Krzyżanowskiego.
"Tak naprawdę to First Steps i The Next Steps pozwalają się nauczyć więcej słówek niż w PH i Sppedup razem wziętych"
Przesadzasz. Ukończyłem kurs The Next Steps, wcześniej przerobiłem 5000 z kursu SpeedUP i naprawdę nie bylo tam prawie słówek których bym nie znał. Jeśli chodzi o słownictwo to kurs jest raczej na niskim poziomie, natomiast ogólnie bardzo mi pomógł.
Oczywiście trochę przesadziłem, ale świadomie. Chodziłi mi o to, że kursy doktora Krzyżanowskiego uczą logicznego łączenia słów w wyrażenia i zdania. To nie są słowniki do wykucia, to kursy językowe w pełnym tego słowa znaczeniu.

Oczysiście licząc bezwzględnie, to SpeeddUpy i inne Profesory uczą większej ilości słowek, Profesor Henry także zdań. Ale logika kursów w First ... i Next ... nie mają sobie równych.

Kursy Speedup, Proficiency, i Prof. Henry - Słownictwo uczą przede wszystkim słownictwa, przeznaczone są dla ludzi znających angielskii pragnących rozwinąć znajomość słownictwa. Kursy doktora Krzyżanowskiego uczą przede wszystkim języka angielskiego i są przeznaczone dla ludzi, którzy z rówżnych powodów nie mogą sobie pozwolić na stacjonarne kursy językowe. Jako takie nie mają sobie równych, no może kursy ESKK, ale te są o wiele droższe.
A co sądzicie o pakiecie kursów Extreme English.
Extreme English! to zestaw 4 Systemów Intensywnej Nauki Słownictwa ( Basic English, Advanced English Proficiency, Advanced English Speed up!, Power Words!).
Zastanawiam się co jest lepsze ten czy Profesor Henry Megapakiet 5 kursów językowych?
Bardzo proszę o Wasze opinie.
Ja przez pare lat uczylam sie w szkole angielskiego ale z marnym efektem. Teraz chciałabym na poważnie zabrać się za naukę tego języka.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Business English

Zostaw uwagę