Multimedialny słownik ang. - pol. pol. - ang. PWN

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałam się dowiedzieć, czy ktoś z odwiedzających tę strone posiada słownik wspomniany w temacie. Jeżeli tak, to proszę o opinię na jego temat. Sama jestem posiadaczką jego "papierowej" wersji i CD z częscia ang. - po. Bardzo często korzystam z tego typu słowników i , gdyby nie zaporowa cena, na pewno kupiłabym tę znacznie wygodniejszą wersję. Obawiam się jednak, że słownik nie spełni oczekiwań, że bedzie tylko powieleniem tego, co mam. Z ogólnego bowiem opisu wynika, że do części ang. pol. dołaczanej do ksiażkowej wersji dołaczono jedynie pol. ang. część. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Jeżeli chodzi Ci o słownik PWN OXFORD, to nawet ujdzie w tłumie - ja mam CD ang-pl + książkę (naszczęście dostałam, bo normalnie to bym tego nie kupiła). Jest tam trochę błędów w słownictwie tj. w znaczeniu. Nie wiem czy tak naprawde warto go kupować, raczej nie. Nie jest to jakis ewenement na skalę światową :) Więc jeśli masz od kogo przegrać płytkę, to lepiej nie kupuj i nie trać kasy. Najlepsze słowniki to tylko te ang-ang, np. Dictionary of Contemporary English, Longman - polecam osobiście. Jest wiele kolokacji, ćwiczeń, itp. Jest rewelacyjny, ok.95zł +CD gratis. Ja jestem zadowolona.
nic dodać nic ująć. nie wydajcie kasy na coś co nie jest niezbędne.Sam mam Longmana i też bardzo go sobie chwalę.Zresztą dotyczy to też innych renomowanych wydawnictw ang-ang.

« 

Pomoc językowa

»

FCE - sesja letnia 2005