Super czy tylko memo

Temat przeniesiony do archwium.
Moi drodzy, wiem że dyskusja o tym programie ciagnie się od kwietnia, ale jeśli ktoś jest w stanie udostępnić mi ten program - proszę o maila [email] Przyjmuję do wiadomości,że może mnie to kosztować (oby obyło się bez przetargu), ale przynajmniej będzie trzeba wysłać komuś płytkę do nagrania. Dziękuję z góry i pozdrawiam wszystkich.
http://www.supermemo.pl - tutaj mozna kupic. Tylko nie mow, ze 59zl z dostawą do domu, to drogo jak za taki wspanialy program!

Ja dzieki niemu nauczyłem się (trwale!) 3000słów i dzięki temu nie mam żadnych kłopotów z angielskim! POLECAM!
Polecam kupno komercyjnej wersji tego programu za 59 zł, ze strony http://www.supermemo.pl . Jeśli 59 zł jest dla Ciebie dużą kwotą, polecam nieparzysty nr magazyny Easy English Plus, który można dostać w kiosku za niecałe 6 zł, lub na stronie http://www.amercom.com.pl/ W tym przypadku dojdzie opłata pocztowa.

BJK
dostałam ten program od siostry na gwiazdke- rewelacja!!!
ja chce ten proram kupic w najblizszych dniach tylko mam maly problem...
otóż są poziomy advanced i proficiency i tu jest maly problem...

moj poziom to advanced (:)) chyba) ale na \'wykresie\' jakie to super memo advanced ma zakres slownictwo to wyczytalam ze od pre -inter przez inter. i na advanced to tylko odrobinke wchodzi i zastanawiam sie który kupic?
czy ktos ma advacned?? nie chce kupic w ciemno a potem sie okaza ze 3/4 juz znam:((((
pozrdawiam
SM Advanced English SPeedUp! zawiera ok. 20.000 elementów (słówek i zwrotów) do nauki z zakresu General English z amerykańską wersją wymowy. Jestem pewien że znasz ich nie więcej jak 10%, chyba że korzystałeś pare lat z SuperMemo Audio Advanced English.

SM Advanced English Proficiency to ok 20.000 elementów nauki z zakresu anielskiego dla specjalistów, w tej bazie mało jest zwrotów z General English, wiekszość pochodzi ze słownictwa naukowego (medycyny, biologii, fizyki itp itd) jeśli nie uczyłeś się przez conajmniej 4 lata z SuperMemo Audio Advanced English to raczej nie znasz więcej niż 3% z tego zbioru.

Wybór Należy do Ciebie.
Ten program, to rzeczywiście rewelacja. Ale chciałbym, Dorotko, żebyś powtórzyła swoją opinie za 3 miesiące, za pół roku i za cztery lata. Jeśli kooś korzysta z niego drugi dzień, to nie spotkał się jeszcze z powtórkami. Po pół roku będzie miał ich codziennie przynajmniej 3 razy tyle ile nowych zwrotów zapamiętuje dziennie. Większość ludzi to załamuje. Mam nadzieję, że Ciebie to nie dotyczy. Ucz się codziennie 20-30 nowych zwrotów i wykonuj wszystkie powtórki. Za parę lat będziesz lepsza od niejednego Anglika.
dzięki wielkie! jutro ide sobie kupic sm advanced:))
i nich wchodza mi słowa same do głowy
pozdrawiam
Podjąłeś słuszną decyzję. Tylko nie licz na to, że słówka będa Ci same wchodziły do głowy. Musisz przeznaczyć na to przynajmniej 30 minut dziennie i wytrwale pracować nie wyłączając sobót i niedziel. Wakacje mogą spowodować pewne zachwianie rytmu powtórek. Ale w menu znajdziesz na to właściwe roziązanie.

Życzę wytrwałości.
...podjełaś:))
jestem kobietą
pozdrawiam
I\'m very very sorry.

Heppy New Year.
Ja kupilam sobie SM Advanced English -niekotre slowa byly tak banalne ze sie wkurzylam, ale jednak sporej czesci nie znalam w ogole, ogolnie nie narzekam...Porblem tylko w tym ze czasem jestem zbyt gorliwa i biore 300 slowek, a pozniej mam tak porozwalane powtorki ze musze powtarzac 300 na dzien + nauka jakis...
A ja sobie zamówiłam na gwiazdkowy prezent Super Memo Proficiency i widzę ze niektore hasła są besensu zdefiniowane - jak ktoś popatrzy w swoją dziedzine wiedzy to bedzie wiedział o co chodzi. Jesli wiec ucze sie haseł z innej dziedziny niż moja to tak własciwie moge nie wiedzieć czego tak naprawde się uczę, co np. oznacza dane hasło bo i tak nie wiem co ono po polsku oznacza.
i jeszcze mam pytanko do specjalistów w dziedzinie Super Memo - tak własciwie to którego ja się słowa czy zwrotu uczę - tego co sie pokazuje pierwsze czy tej odpowiedzi. Bo czasami jest tak ze to hasło ktore jest piersze jest trudne i go nie znam i odpowiedź to jest cos łatwiejszego, bardziej znanego a czasem jest na odwrot. A może to tak ma być? Niech ktoś odpisze.
To tak ma byc. Uczysz sie jednego i drugiego a swa wiedze oceniasz tylko z zakresu drugiego
Wiele razy juz pisałem, że w SuperMemo nie należy uczyć sie więcej nowych zwrotów niż 30-50. W przeciwnym razie ilość powtórek doprowadzi Cię do załamania. Przy systematycznej i codziennej pracy po 30 nowych słówek dziennie, cały kurs skończysz przez w ciągu dwóch lat, po roku ilość powtórek bedzie się kształtowała ok. 1[tel]dziennie. Po zapamiętaniu wszystkich słówek i zwrotów bedziesz miała mozliwość ich powtarzania przez ok. 2-3 lat.

Bądź rosądna, nie gorliwa.

Wesołego sylwestra i szczęsliwego Nowego Roku.

BJK
Ktos Cię wpuścił w maliny. Powinieneś się uczyć i jednego i drugiego i tak samo się oceniać. Jeśli nie rozumiesz pytania, to odpowiedź może byv przypadkowa. Dlatego należy najpierw nauczyć się pytania. Przeczytaj je po angielsku, sprawdź znaczenie polskie, wysłuchaj parę razy. Dopiero, gdy zrozumiesz putanie przejdź do odpowiedzi. Jeśli odpowiedziałeś poprawnie, a pytania nie rozumiałeś dja sobie ocenę negatywną (0-3). Nikt oprócz Ciebie jej nie zobaczy, nie masz się tego wstydzić. póxniej w sesji powrtórkowej, to pytanie wróci do Ciebie, wtedy możesz już je rozumieć, możesz też nie pamiętać. W zależności od od oceny tego elementu zostanie wyznaczony termin powtórki. Za kilka dni termin ten będzie Ci bliższy, bardziej zrozumiały, aż po n-tej powtórce będziesz znał i pytanie i odpowiedź, i po angielsku i po naszemu.

Najlepszego
Czytam o Super memo i dochodzę do wniosku, że muszę mieć ten program . Słówka to koooszmar !!!. jak zorientowałam się na stronie jest on dostępny w Empik-u ? Co z tą wersją on-line jakoś kulawo chodzi a może ja nie mam pojęcia jak to działa. Przyznaję komputer nie jest moją mocną stroną.:-))
A może mi ktoś przybliżyć ten program bo nie słyszałem o nim?:)
Przeczytaj uważnie wszystkie posty na temat tego programu. Przecież chyba wszystko na jego temat jest tu napisane. Jeśli chcesz więcej to idź na stronę www.supermemo.pl.
CZesc masz moze juz ten program wiesz co opowiedz mi o nim moze ty jests bardziej zorientowany:)Dzieki
Uppps, nie wiedzialem ze jestem na forum.Dzis pierwszy raz zalogowelam sie na stronie:)Nie wiedzialam, ze to co napisze jest na forum.:)Apropos programu to Pomyslalem ze Advanced English Proficiency bedzie fajny, w sumie nie wim czy dobrze zrobilem ale mam 3 lata na nauczenie sie profesjonalnego slownictwa, z dzidziny fizyki polprzewodnikow-mam nadzieje ze tam to znajde, tam tez sa zwroty z dziedziny elektroniki???Prosze odpiszcie:)DZieki!!!
Temat przeniesiony do archwium.