jaki słownik multimedialny?

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam dobrego słownika z nagraną wymową angielską, który by chodził z twardego dysku, a nie żadał płytki CD. Może to być polsko - angielski lub angielsko-angielski, to obojętne, byle miał nagrane dużo słownictwa przez dobrych lektorów. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. A.
Ja polecam

English Translator 3.0

Nie mam pojęcia gdzie go znaleść w sieci (mam go z huba)

Swoj łowniczek z Lektorem ma :)
"Longman Słownik współczesny", First Edition - Płytka do nabycia ze słownikiem pod tym samym tytułem. Program instaluje się tak, żeby można było pliki dźwiękowe zapisać na HDD lub żeby "czytać dźwięki" z płytki jeśli masz mało miejsca na dysku.

Multimedialna wersja Leksykonii (był wydany jako dodatek do Rzeczpospolitej). Ale można go kupić jako wydanie firmy Lexland (trochę drożej).

Unilex Wydawnictwa PONS, też wydany z drukowanym słownikiem.

Wszystkie te słowniki można instalowac opcjonalnie do pracy z CD lub HD.
Dzięki za odpowiedź. Nie wiesz może, czy CD z LONGMAN DICTIONARY OF CONTEMPORARY ENGLISH też da się zainstalować na HD? Ten słownik zawiera wymowę każdego hasła, co jest bardzo przydatne.
Pozdrawiam. A
Mnie nie udało się go zainstalować poprawnie nawet z CD. Może to skutek jakiegoś błędu w moim systemie windows. Polecam jednak "LONGMAN DICTIONARY OF CONTEMPORARY ENGLISH". Jest lepszy, a poza tym ma tłumaczenia w obie strony. Posiada też tester słówek i ćwiczenia gramatyczne. Jednak kupując go trzeba zwrócić uwagę na oprawę. Płyta dołączona jest tylko do egzemplarzy w TWARDEJ oprawie.

« 

Studia językowe

»

Praca za granicą

Zostaw uwagę