Organizacja rozdziałów w super memo oraz utrwalani

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Tytulem wstepu : Ucze sie z super memo w sumie dopiero 10 dni, aktualnie pakiet Advanced Speedup, przerobilem 675 słowek.
Pytanie:
1.Jak przeorganizowac kolejnosc uczonych slowek, chcialbym uczyc sie najpierw wybranych rozdzialow, a potem mniej mnie interesujacych.
2.Czy jest mozliwosc dodania danego slowka, ktorego ucze sie z zaplanowanej powtorki do slowek bedacych w danyej chwili w bazie do utrwalenia?
Pozdrawiam
Juz o tym pisałem dokładny opis interesującego Cię prooblemu znajduje się w kompuer Świecie Nr 6/2005. Zamó egzemplarz archiwalny w redakcji tego magazynu.
z tego coznalazlem to tam jest :Porady do programu Profesor Henry 5.0 .
Moglbys jednak jeszcze raznapisac, badz podac jakis link? zalezy mi na czasie, zanim nawetkpilbym odpowiedni numer minie kilka dni zanim go przysla
Jest tam specjalny artykuł trzeba czytać uważnie. Byc może dotyczył bazy Proficiency, ale nie jest istotne, program jest ten sam i każdą bazę obsługuje się tak samo. Ale jesli czytanie materiału drukowanego sprawia Ci trudności zajrzyj na http://www.angielski.edu.pl/Forum_7290_Rozmowki_w_miesiac. Tam jest instrukcja do obsługi bazy Rozmówki w miesiąc, jenak bedzie pasowała i do SpeedUp i do Proficiency i do każdej innej bazy, która ma logiczny spis treści.
Niestety pod podanym linkiem nie ma odpowiedzia na moje pytania. Moze ktos kto zna odpowiedz by napisal odpioweidz i mysle ze wielu ludzi by to ucieszylo bo nigdzie takich informacji nie ma:/
>2.Czy jest mozliwosc dodania danego slowka, ktorego ucze sie z zaplanowanej powtorki do slowek bedacych w danyej chwili w bazie do utrwalenia?
Pozdrawiam

To jakiś bełkot. każde słowo raz wprowadzone do procesu nauki, pozostaje na zawsze w cyklu powtórek. Na zawsze należy rozumieć "do wyresetetowania lub zdeinstalowania bazy".
\>Niestety pod podanym linkiem nie ma odpowiedzia na moje pytania. Moze ktos kto zna odpowiedz by napisal odpioweidz i mysle ze wielu ludzi by to ucieszylo bo nigdzie takich informacji nie ma:/

Przeczytaj tamten post od słów:

Na dole ekranu mamy przycisk "Nauka",

Ty powinieneś uczyć sie czytac po polsku, a dopiero potem zacząć naukę angielskiego!!!
Znalazlem chwile...
>>To jakiś bełkot.
Pomimo tego ze widze ze cieszysz sie dobra opinia na forum czasem jednak emocje Cie przerastaja. Mysljest sformuowana zupelnie poprawnie -logicznie.
Zauwaz ze zapamietujac owy material i odpowiadajac na mniej niz najwyzsza ocena slowko wedruje do bazy slowek do utrwalenia.
Teraz przerabiajac powtorki z danego dnia, jesli czuje ze slowko mi wyraznie "nie wchodzi" chcialbym je przerzucic spowrotem do tych "do utrwalenia". Moze teraz nie belkotliwie sie wyrazilem?

Ostatnia uwaga wydaje sie byc nie potrzebna.. pozdrawiam.
Nie znalazłeś w zalecanym Numerze Komputer Świata artykułu o nauce z SuperMemo. W poście do którego link Ci podałeś nie zauważyłeś potrzebnej Ci informacji o niesekwencyjnej nauce. Czy nie świadczy to czytaniu bez zrozumienia?

Słówka, które oceniasz na mniej niż 4 wchodzą do "bazy slowek do utrwalenia" i są tam do czasu, gdy ocenisz je na 4 lub 5. Proces dziennej nauki należy kończyć dopiero, gdy ta baza jest pusta. W przeciwnym razie o to słówko będziesz pytany jutro, pojutrze, za dwa dni, za trzy dni czyli codziennie aż do śmierci z przymiotnikiem.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa