Nauka języka - problem :/

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Od pewnego czasu ucze się angielskiego przy pomocy programu SuperMemo Basic English. Tłumaczenie wyrazów z polskiego na angielski idzie mi całkiem nieźle, ale już gdy przypomni mi się jakieś słówko angielskie, które pamietam z programu to nie pamiętam jego znaczenia polskiego. Z tym mam własnie największy problem :( Co mi radzicie? Może jest jakiś dodatek do SM Basic English aby można było uczyć się języka tłumacząc także słówka z angielskiego na polskie a nie tylko z pol na ang?
Dzięki za pomoc!
Po prostu Ty nie uczysz się słówek tylko klikasz bezmyślnie. Nauka słówek, niezależnie od metody, wymaga ogromnego skupienia. Powinieneś każde słowo wiele razy nagrać, odsłuchać, porównać z głosem lektora. Niezależnie od tego nagrywając swój głos powinieneś myśleć co to angielskie słowo znaczy. Podkreślam - mysleć, nie wypowiadać polskiego znaczenia. Na początek proponuję, żebyś każde słowo angielskie nagrywał i wypowiadał przynajmniej 30 razy. Wtedy, gdy spotkasz to słowo w formie pisanej lub wymawianej, nie będziesz miał wątpliwości co ono znaczy.
To co pisze bejotka moze byc prawda. Jednak mooim zdaniem powinienes uzyc metody skojarzen, poszukaj literatury na temat zapamietywania w ten sposob.