Jaki program wybrać? Może Profesor Henry ?

Temat przeniesiony do archwium.
Aktualnie jestem w 2gim, angielski znam średnio. Zastanawiałam się nad kupnem programu PHENRY intensywny kurs lub ph 6.0 mega pakiet i niewiem co robic. Szybko się uczę i chciałabym dobrze opanować angielski. Jaki program wybrać, a może jakiś inny?
Proszę, pomóżcie!
NIe polecam Ci programów typu Henry. Kiedyś sam korzystałem i mało się z niego nauczyłem. Oczywiście kilkanaście mechanicznych słówek się nauczyłem. Jednak nie potrafiłem ich wykorzystać podczas rozmowy.

Po 2 używanie takiego programu jest nudne. Trzeba mieć wiele motywacji, którą z czasem się traci. A potem przestaje się używać programu lub co gorzej, oszukuje, aby przeskoczyć dalej.

Lepiej zainwestuj w ciekawą książkę i filmy obcojęzyczne.
edytowany przez moderatora: 25 lut 2012
Cytat: Camillus2
NIe polecam Ci programów typu Henry. Kiedyś sam korzystałem i mało się z niego nauczyłem. Oczywiście kilkanaście mechanicznych słówek się nauczyłem. Jednak nie potrafiłem ich wykorzystać podczas rozmowy.

Słówek należy uczyć sie z przykładami, a tych jest w PH bardzo dużo.

Oczywiście nauka samych słówek bez podręcznika i literatury nie ma sensu.

Dlatego ja polecam program "Profesor Henry - Słownictwo" i najnowszą książkę Wydawnictwa TELBIT Pies baskerville-ówz angielskim.
PH - słownictwo rzeczywiście jest ciekawy - przykłady zdań, różne typy ćwiczeń, powtórki.
PH Intensywny Kurs - nie ma systemu inteligentnych powtórek, dla mnie to troszkę dyskwalifikuje kurs.