Europlus+ ale jaki?

Temat przeniesiony do archwium.
31-34 z 34
| następna
Dziekuje za odpowiedź.
Testy wyboru, wymagające wybrania prawidłowej odpowiedzi spośród kilku podanych już rozgryzłem tylko nie wiem jak pozostałe rozpracować. A niema nigdzie instrukcji jak to zrobic?

A może masz jakieś przykłady jak zdefiniować owe funkcje:
•uzupełnianie zdań o brakujące wyrazy lub wyrażenia,
•przekształcanie zdań,
•dopasowywanie podanych elementów do kategorii lub luk w tekście,
•przenoszenie ruchomych elementów na stronie we właściwe miejsca,
•wyszukiwanie i zaznaczanie prawidłowego elementu w tekście,
•zadania typu "prawda czy fałsz",

Testy wyboru, wymagające wybrania prawidłowej odpowiedzi spośród kilku podanych jż rozgryzłem tylko nie wiem jak pozostałe rozpracować. A niema nigdzie instrukcji jak to zrobic?
Witam. Mam nazwijmy to mały dylemat. Zacząłem naukę angielskiego od kilku tygodni. Na studiach troszkę miałem angielskiego wcześniej ok. 2 lat ale mało z tego skorzystałem. Rozpocząłem naukę bo pracuje jako inżynier na budowie i coraz częściej trzeba się komunikować z kadrą innych firm a języku np. angielskim. Obecnie przerabiam "Reflex English" słucham kursu audio B. Pawlikowskiej "Blondynka na językach" i słucham kurs metodą Callana (staram się go przerabiać). Generalnie podobają mi się programy Europlus. Moje pytania są następujące:
1. Czy nauka języka angielskiego tylko przy pomocy komputera, programów, słuchania nagrań mp3 bez nauczyciela (również nie uczęszczając do szkoły językowej), przerabianie gramatyki; czy to wszystko daje efekt wymierny, tzn. czy jest możliwe opanowanie języka w stopniu komunikatywnym?
2. Nowe programy posiadają moduł rozpoznawania mowy. Czy te systemy są w jakimś stopniu skuteczne, czy można mówić o tym że sprawdzają moja wymowę? Czy opanowane umiejętności przy ich zastosowaniu dadzą możliwość dogadania się z drugim człowiekiem po angielsku? Dla mnie ten system wydaje się w jakimś stopniu odpowiedni, nie mam porównania z innymi użytkownikami. Od czegoś muszę zacząć.
Wiem że najlepsza okazała by się szkoła językowa ale ze względu na charakter pracy mogę zaplanować chodzenie do takiej szkoły na pół roku góra rok i to nie zawsze bo kontrakty zaczynają się o rożnych porach roku a nabór do szkoły jest zawsze na jesień. Podobny temat był poruszany w tej grupie. Prosiłbym jeśli można o opinię czy ktoś ucząc się taka metodą poprzez przerabianie różnych kursów nauczył się języka i nim się posługuje bez nauczyciela. Opinia taka była by dla mnie dodatkowo motywująca że robię coś co ma sens i będę mógł skorzystać z tego w przyszłości. Za udzielenie odpowiedzi z góry będę wdzięczny. Pozdrawiam.
1. Daruj sobie Callana. To metoda skuteczna tylko na zorganizowanych, profesjonalnych kursach.

2. Reflex English to bardzo dobry wybór. Ten program zawiera najlepszy, moim zdaniem, algorytm rozpoznawania mowy.

3. Jeśli chodzi o "Blondynkę na językach" to powinieneś nie tylko słuchać, ale również czytać na głos kolejne lekcje tego kursu. (Przez lekcję rozumiem partię materiału przeznaczoną na jeden dzień nauki).

3. Jeśli chodzi o inne programy YDP, to wybierz najnowszy przeznaczony dla dorosłych.

4. Pamiętaj, że języka należy uczyć się na głos. "Kto uczy się języka w myślach, ten tylko myśli, że się go uczy".
Dziękuję za odpowiedź. Wszystkie ćwiczenia z wymowy robię na głos. Przekonałem się sam po sobie, że usłyszane słowo wypowiedziane przez anglika w głowie brzmi normalnie ale jak przejdzie przez mój narząd mowy i usłyszę to co powiedziałem - to już nie jest to samo, i wtedy zaczyna się ćwiczenie wymowy. Po wielu próbach udaje się wymówić nie które trudne dla mnie słowa. System rozpoznawania mowy czasem skłania mnie do wypowiedzenia pomijanego dźwięku - to takie moje prywatne spostrzeżenie. Dodatkowo mogę jeszcze powiedzieć że "Blondynka na językach" to kurs czytany powoli, daje to możliwość dokładnego przysłuchania się i przeanalizowania brzmienia oryginalnego słownictwa. Natomiast kurs "Relax" daje możliwość przysłuchania się na filmikach video normalnej wymowy z normalna prędkością jaką posługuje się ludzie podczas swobodnej rozmowy. Metoda Callana jest niezbyt ciekawa ale dla mnie osobiście jest motywująca. Ponieważ na bazie poznanego słownictwa widzę jak zaczynam rozumieć kolejne definicje i zdania. Budowanie zdań na bazie nowo poznanych słów daje mi - przynajmniej tak mi się wydaje że zapamiętuje je szybciej i łatwej. Nie traktuje jej jako metodę główną, jest to pewnego typu uzupełnienie w stosunku do tego co robię, traktuje ją jako pracę na zasobach, jako dodatkowy inny sposób wykorzystania nowo poznanego słownictwa i konstrukcji. Dziękuje za wszystko. Pozdrawiam.
31-34 z 34
| następna