Ponieważ to mój pierwszy post to Witam wszystkich.
Angielskiego uczyłem się do tej pory dość nieregularnie i zazwyczaj omijając gramatykę. Czytając teksty angielskie zwłaszcza związane z moim zawodem (geologia) zazwyczaj rozumię o co chodzi ale mam problemy z inną literaturą a rozumienie ze słuchu czy płynne mówienie to już zupełnie nie wychodzi.
Przekroczyłej już co prawda 40 lat życia ale myślę, że to nie stanowi przeszkody w usystematyzowaniu mojej wiedzy i nauczeniu sie języka.
Za 1-1,5 roku będę musiał prawdopodobnie zdać egzamin na poziomie B2 ale ze względu na charakter pracy nie mogę uczestniczyć w tradycyjnym stacjonarnym kursie. Dlatego jedynym wyjściem dla mnie jest przerobienie jakiegoś kursu w oparciu o programdo nauki języka. Ponieważ zakup programu wiąże się z jakimś wydatkiem testowo oglądąłem kilka programów ale nie za bardzo wiem, który przy założeniu systematyczności pozwoli na rezlizację moich planów.
Jaki program-kurs możecie polecić do nauki języka dla kogoś kto ma już jakieś podstawy ale musi je powtórzyć i póść dalej?