nauka akcentu

Temat przeniesiony do archwium.
witam jestem nowy na tej stronce mam problem chce zgubic polski akcent,znalazlem fajny program na necie, jak myslicie warto zainwesotwac www.britishaccentlab.com
Powiedz otwarcie, że reklamujesz ten polski produkt.

Nie wiem, jak to jest w samym programie, ale z demo wynika, że przede wszystkim ćwiczy się wymowę utartych zwrotów w typowych sytuacjach. Mam nadzieję, że w instrukcji użycia podkreśono, jak ważne jest na początku ćwiczenie pojedynczych dźwięków. jeżeli tak, to ćwiczenia z zakresu function-driven pronunciation practice są ciekawym urozmaiceniem, z tym, że nie wiem, czy uda się opanowac prozodię bez odpowiednich wyjaśnień. Rozumiem, że różne pomysły twórców programu zostały przetestowane na studentach 'kolegiów i filologii', ale przecież takiemu testowaniu towarzyszyły odpowiednie wyjaśnienia teoretyczne. To jednak jest 'błąd systematyczny' każdego programu do nauki wymowy z komputera.
W opisie zawartości programu opis części 2 jest taki sam jak części 1, a w ostatniej części opisu kilka razy powtarzają się rózne fragmenty tekstu.

Cena jest przystępna. Chociaż podobne pliki dźwiękowe i uwagi teoretyczne mozna znaleźć w różnych miejscach sieci za darmo, być może program reprezentuje jakąś wartość dodaną, ale to zależy głównie od zawartości materiałów dodatkowych.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie