Powiedz otwarcie, że reklamujesz ten polski produkt.
Nie wiem, jak to jest w samym programie, ale z demo wynika, że przede wszystkim ćwiczy się wymowę utartych zwrotów w typowych sytuacjach. Mam nadzieję, że w instrukcji użycia podkreśono, jak ważne jest na początku ćwiczenie pojedynczych dźwięków. jeżeli tak, to ćwiczenia z zakresu function-driven pronunciation practice są ciekawym urozmaiceniem, z tym, że nie wiem, czy uda się opanowac prozodię bez odpowiednich wyjaśnień. Rozumiem, że różne pomysły twórców programu zostały przetestowane na studentach 'kolegiów i filologii', ale przecież takiemu testowaniu towarzyszyły odpowiednie wyjaśnienia teoretyczne. To jednak jest 'błąd systematyczny' każdego programu do nauki wymowy z komputera.
W opisie zawartości programu opis części 2 jest taki sam jak części 1, a w ostatniej części opisu kilka razy powtarzają się rózne fragmenty tekstu.
Cena jest przystępna. Chociaż podobne pliki dźwiękowe i uwagi teoretyczne mozna znaleźć w różnych miejscach sieci za darmo, być może program reprezentuje jakąś wartość dodaną, ale to zależy głównie od zawartości materiałów dodatkowych.