instalowalny słownik angielsko-polski z dźwiękiem/wymową dla Windows

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Wiem, że teraz masa słowników dostępna jest online ale ja właśnie potrzebuję taki offline, instalowalny słownik angielsko-polski (polsko-angielski w pakiecie jako plus) ewentualnie angielsko-angielski, koniecznie z "udźwiękowieniem" haseł, instalowalny pod Windows 8 (jak da się zainstalować pod 7 to pod 8 raczej też), nie wymagający obecnosci płyty np. kiedy chce się odtwarzać dźwięk (bo taki to mam i nie o to chodzi).
Chodzi o to, że to ma być ZAWSZE, w każdych warunkach dostępny (nawet bez internetu) słownik zainstalowany na tablecie (z Windows 8) bez możliwości obecności jakichś płyt itp. Jeśli nie będzie miał bardzo imponującej ilości haseł to trudno.... Oczywiście odpłatne, komercyjne rozwiązania równie mile widziane co te całkiem darmowe.
Przy wieu słownikach drukowanych są płyty CD/DVD ze programami słownikowymi.
Np. PWN/OXFORD, Longman - słownik współczesny, oprócz tego można dostać bardzo dobre słowniki elektro0niczne bez wersji drukowanych np. Wielki Slownik angielsko-polski polsko-angielski Techlandu, czy też słownik YDP/Collinsa.
Ja bardzo sobie ceniłem YDP/Collinsa, ale ma on zbyt dobre zabezpieczenie antypirackie, ktre utrudnia korzystanie z niego legalnym użytkownikom, np. nie można go zainstalować na komputerze bez stacji CD.
edytowany przez bejotka: 06 sie 2013
Oxford Wordpower
Longman słownik współczesny
Cambridge Learner's Dictionary English-Polish

Z Longmana i Oxfordu korzystałem. Oxford wygrał rywalizacje za definicje angielskie, przykładowe zdania i nagrania wymowy (brytyjska + amerykańska).

Ze słowników jednojęzycznych zdecydowanie polecam ongman dictionary of contemporary english. Dal mnie jest bezkonkurencyjny.
dzięki za sugestie.
Co do YDP/Collinsa to mam wersję dotyczącą niemieckiego (tak legalną) i to on mnie skłonił do podkreślania, że w tym przypadku nie będzie możliwości korzystania z płyty.
Potrafi ktoś potwierdzić, które z proponowanych przez Was słowników po zainstalowaniu nie wymagają obecności płyty i nadal udostępniają nagrania/wymowę? Słownik, jak pisałam, będzie używany na trochę nietypowym sprzęcie i ma się przede wszystkim sprawdzać jako dostępny w każdych warunkach.
Longman i Oxford działają bez płyty.
Cytat: maga14605
Co do YDP/Collinsa to mam wersję dotyczącą niemieckiego (tak legalną) i to on mnie skłonił do podkreślania, że w tym przypadku nie będzie możliwości korzystania z płyty.

Nie znam wersji niemieckiej, ale wersję angielską można zainstalować, tak żeby wszystkie dane były na twardym dysku.
edytowany przez bejotka: 07 sie 2013
Dzięki wszystkim za wskazówki. Chyba zaopatrzę się w OxfordWordpower.
edytowany przez maga14605: 08 sie 2013
Cytat: maga14605
Dzięki wszystkim za wskazówki. Chyba zaopatrzę się w OxfordWordpower.

Radziłbym raczej "Longman słownik współczesny" ma lepszy słownik na CD.
A ja radziłbym raczej Wordpower - ma lepszy słownik na CD. Więcej przykładów, nagrań + definicje angielskie.
Ja sobie bardzo chwalę http://merlin.pl/Translatica-slownik-angielsko-polski-polsko-angielski-pendrive_PWN/browse/product/8,1247224.html ale wtedy niezbędne jest wejście USB i tu już nie wszystkei tablety wchodzą w grę.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa - tłumaczenia