Czym się różni

Temat przeniesiony do archwium.
program EuroPlus+ Reward od EuroPlus+ Cambridge?
Chciałbym któryś kupić.

Pozdrawiam,
Wojtek
znalazłem coś takiego:
Cambridge
http://www2.ydp.com.pl/ydp/multimedia/1007,Angielski-z-Cambridge.html

Reward
http://www2.ydp.com.pl/ydp/multimedia/1004,Reward.html

pozdr
Jeszcze jedno. Korzystam od wczoraj z programu Reflex English na 10 cd, jednak wydaje mnie się, że program jest dla mnie za łatwy. Mój poziom to FCE. Próbowałem znaleść info na temat na jakim poziomie jest Reflux English, ale nic z tego. Czy ktoś może mi powiedzieć?

Mam nadzieje, że znajdzie się osoba, która mi odpowie chociaż na część z tych pytań...

Pozdr,
Wojtek
"Czym się różni program EuroPlus+ Reward od EuroPlus+ Cambridge?"

Wszystkie programy Young Digitala są komputerowymi wersjami drukowanych podręczników. EuroPlus+ Reward ył taką wersją zalecanego przez MENiS podręcznika English Reward. W informacji dla nauczycieli przeczytałem, że pierwsze dwie części (podręcznika) przygotowują do matury (starej), dwie następne do FCE.

EuroPlus+ Cambridge? jest oparty na podręczniku, którego nie znam dlatego "nie polecam i nie krytykuję". Sam program jest oparty na trochę innej technologii.

Miałem okazję przetestować po pierwszej jego lekcji z każdej części. Podobały mi się.

"Korzystam od wczoraj z programu Reflex English na 10 cd, jednak wydaje mnie się, że program jest dla mnie za łatwy. Mój poziom to FCE. Próbowałem znaleść info na temat na jakim poziomie jest Reflux English, ale nic z tego. Czy ktoś może mi powiedzieć?"

Reflex Eglish i jego wersje niemiecka i francuska były wydawane jako magazyny (dwutygodniki lub miesięczniki, dokładnie nie pamietam). Poziom był raczej dla początkujących. Osoba po zdanym FCE przygotowujaca się do CAE raczej niewiele skorzysta. Natomiast dla kogoś, kto parę lat po skonczeniu edukacji jezykowej pragnie sobie przypomnieć podstawy języka, jest w sam raz.

Reflex English w trochę zmodyfikowanej wersji jest sprzedawany pod kilkoma innymi tytułami (Rozmówki angielskie, I love English i Polsih your English).

»

Pomoc językowa