Program do ćwiczenia gramatyki online

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Od jakiegoś czasu uczę się słówek za pomocą aplikacji vocabulary.com i jestem bardzo zadowolony. Generalnie czytam książki i na tej podstawie poszerzam sobie słownik, wedle moich potrzeb. Ponieważ chcę pogłębić wiedzę o samym języku rozważam zainteresowanie się gramatyką, pytam czy:
1. Znacie aplikacje online wspomagające naukę gramatyki (idealnie, aby działały w systemie punktowym, tak jak vocabulary)?
2. Czy aplikacje te pozwalają monitorować postęp i dopasowywać się do poziomu użytkownika?
W przypadku słówek jest to banalne w realizacji. Z gramatyką już gorzej. Nauka z książek jest nudna. Spodziewam się, że istnieją do tego narzędzia i książki nie będą konieczne.

Dziękuję i pozdrawiam,
znowu jakies glupie, bezsensowne REKLAMY.
Podam to do usuniecia, bo mnie zaczynaja denerwowac takie wpisy.
No tak, pytanie w którym pyta się o nazwę aplikacji, która ma wspomóc naukę nazywane jest reklamą. W szczególności w dziale poświęconym tego typu programom: rozmawiajmy o programach, ale nie podawajmy nazw, bo jest to przecież reklama. Forum poświęcone programom będzie wtedy bardzo przydatne. To ja powinienem zgłosić Twój post do usunięcia, ale szkoda mi na to czasu. Mnie denerwują mali, agresywni ludzie, którzy atakują każdego, kto myśli inaczej. Zwłaszcza, że aplikacja o której przypadkiem (o zgrozo) wspomniałem jest całkowicie za free. Może to komuś psuje biznes.

"Gdy wszystko gra
Zawsze znajdzie się
Burak, albo dwa
Którzy mądrzą się.
Najgorsze, że
Burak mało wie,
Ale będzie piał
Bo on bystry jest."
Serduszko, prosze pamietac, ze nigdy w zyciu (chociaz byz zyla do 102 lat) nie bedziesz miala tyle wiedzy, co ja mam w malym palcu - i pokazywanie swoich pazurkow na publicznym forum nie znaczy ze masz racje...:-)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie