Samodzielna nauka/podstawy/

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Mam taką sytuacje:
Około października wybywam do Anglii.
A więc mam 8 miesiecy na poznanie podstaw angielskiego , chodzi mi o to by zacząć rozumieć i próbować sie dogadać , z pisaniem i czytaniem to już bede sie uczył na miejscu.Przyszły pracodawca zapewnia nauke .
Jako że praktycznie cały dzień/8 - 20/ a czasami jestem i 2-3 doby poza domem , odpadają kursy stacjonarne .
Co polecicie mi do nauki??? Kurs/program komputerowy z elementami gramatyki itp. , nie wiem jakiś kurs/rozmówki czy coś innego?????
Jako że dużo czasu spędzam w samochodzie mógłbym korzystać z plyt CD/odtwarzacza MP3 a i w samej pracy mam możliwość chodzić z słuchawkami w uszach.

Co mi doradzicie ????
Pozdrawiam .
Mario Mario.
ja Ci polecam w takimrazie plytki i kasety w samochodzie hehe
ale itak moim skromnym zdaniem powinienes najpierw zalapac troszke tych podstaw bo nie wierze ze od razu bedziesz wszystko rozumial - polecam sie :):):):)
Masz bardzo silną motywację i 8 miesięcy na opanowanie podstaw. Na rynku jest dużo materiałów. Wydaje mi się, że powinieneś zacząć od:

- Rozmówki angielskie w miesiąc wydane przez SuperMemo World,
- First Steps in English tej samej firmy;
- Profesor Henry - Gramatyka Wydawnictwa Edgard;
- audiobooki Wydawnictwa Edgard;
- dobry drukowany podręcznik gramatyki.

Na płytce Rozmówek w miesiąc oprócz programu i bazy SM są również pliki MP2 z nagranym całem materiałem, w sam raz do samochodu.
Dzięki bejotka za odp. Właśnie na ciebie liczyłem.
Co do tych 8 miesiecy nie muszę ale chcę a to jest różnica.
Tak jak pisałem chodzi mi o podstawy no nie wiem co jest niżej od podstaw.
Na mieejscu tak jak pisałem bedzie darmowa nauka /kurs wieczorowy kilka razy w tygodniu za który ma płacić pracodawca angielski.
A jeżeli mam możliwość zacząć już teraz coś w tym temacie to dlatego się pytam.
bejotka chyba nie polecasz mi tego wszystkiego naraz.
Pozdrawiam.
Mario Mario.
>bejotka chyba nie polecasz mi tego wszystkiego naraz.

A dlaczego nie? Jeśli za 8 miesiecy wyjeżdżasz do kraju angielskojezycznego powinieneś mieć mocne podstawy.

Rozmówki pozwolą Ci porozumiewać się na każdy temat w podróży i w czasie pierwszych dni pobytu.

First Steps in English pzwoli Ci przypomnieć sobie cały materiał językowy.

Podręcznik gramatyki uważam za niezbędny w czasie nauki i później.

Profesor Henry Gramatyka - to tysiące ćwiczeń gramatycznych, które automatyzują nawyki językowe.

O audiobooki sam prosiłeś.

Oczywiście nie chcę Ci niczego narzucać. Masz 8 miesięcy na naukę. Przedstawiłem Ci najlepsze moim zdaniem materiały, ale sposób i harmonogram nauki powinieneś sam wykonać i zrealizować.
Skup się w pierwszych tygodniach/miesiącach nauki na jednym źródle. Ciekawą propozycją na początek do intensywnej pracy jest "Angielski. Ekspresowy kurs dla początkujących" wydawnictwa PONS. W zestawie znajduje się 5 CD, podręcznik główny oraz ksiązka z materiałami dodatkowymi. Gdy ją przerobisz, a starczy Ci czasu, sięgnij po inną książkę.
Mario .I jak tam Twoja nauka jestem w takiej samej sytuacji więc pytam?
Czy można Profesor Henry ściągnąć darmowo?
Wydawnictwo PONS ma w swojej ofercie również program p.t. "Angielski Inter@aktywny kurs dla początkujących". Jest to "skomputeryzowana" wersja "Angielski Ekspresowy kurs dla początkujących".

Jeszcze nie podejmuje się jej oceniać, ale zwracam na nią uwagę.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa