Drogi Bejotko
Mam do ciebie nastepujace pytania:
1. Ucze sie z supermemo od tygodnia. Na drugi dzien zaczely mi sie pojawiac powtorki i bylo ich sporo ale od przedwczoraj zauwazylam ze daje mi malo powtorek: 3, 5. Zaczelam zwracac uwage na jaki dzien mi programuje powtorke slowa ktore w tym momencie przerabiam. Programuje powtorki na ponad 10 dni pozniej niezaleznie od oceny jaka sobie wystawiam. Wprowadzam codziennie ok 30 slowek.
Czy to jest normalne ze czasem tych powtorek jest tak malo czy tez moze cos poprzestawialam niechcacy. Ucze sie FSE i Basic. W obydwoch programach jest ta sama sytuacja z powtorkami.
Mam 201 slowek przerobionych w tej chwili w ciagu tygodnia i zaplanowane powtorki na najblizsze dni w ten sposob:
16 luty - 10 powtorek
17 luty - 15
18 luty - 19
Tak sie utrzymuje mniej wiecej do 19 a potem spada do 9 powtorek. Dopiero wzrasta 26 lutego.
Jak sobie zaczne ogladac przykladowy element data to pokazuje mis sie w future repetitions 14 (in 30 years). Czy to znaczy ze przez 30 lat wyswietli mie sie to slowo tylko 14 razy?
2. Te pytanie dotyczy czcionki. Otoz moj maz uczy sie greckiego i bardzo by mu sie pomoglo w nauce gdyby mogl sobie robic bazy do nauki greckiego. Probowalam pisac grecka czcionka w supermemo ale nie da sie. Czy jest na to jakis sposob?
Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam