Cześć, Jestem programistą i amatorsko zajmuję się grafiką. Żeby zachęcić moje dzieci - zrobiłem dla nich stronę do nauki angielskiego. Niedawno ją opublikowałem. Najlepiej działa na laptopach i tabletach. Może komuś się przyda. Jest za darmo. Jeżeli komuś się spodoba - proszę - podzielcie się nią z innymi :-)
Adres strony: www.10words.co.uk
Strona korzysta z technologii czytania strony przez przeglądarkę - niektóre przeglądarki korzystają z wbudowanych języków w komputerze - inne z pakietów językowych danej przeglądarki - strona szuka języka brytyjskiego ale jak go nie ma używa amerykańskiego. Bardzo dziękuję za te uwagi.
Osobiście bym dał 'scale' a nie scales. Przecież jest tylko jedna waga.
Inna mała uwaga:
Ja bym dał np twarz jako część głowy zamiast głowę jako część głowy. Uważam że jest bardziej logiczne ;-))
Someone, presumably from UK, wrote:
Agree with the above members about bathroom scales i had also a bathroom scales but some time this scale show a little different in weight. I want to change it can any one tell me which bathroom scale is best.
Dlatego ja zawsze pisze, ze trzeba sie upewnic kto co wpisuje na google.
Nazwa jest 'kitchen scales' bathroom scales'.
Did you measure that product on the kitchen scales?
Jump on the scales.
Do każdej kategorii słownictwa dodałem materiały PDF z różnymi aktywnościami (gra planszowa, wykreślanka, domino i inne...) Może komuś z nauczycieli wczesnoszkolnych się przyda:-)