nauka z advanced english speed up

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos z was korzysta lub korzystał z tego programu?? zdecydowalem sie dzis go kupic i rozpoczac nauke slowek ale juz na pocztku pojawil sie problem poniewaz za kazdym razem jak klikam na opcje nauka pokazuja mi sie slowka zwiazane ze zwierzetami jakies łuski pazury itp probowalem ustawic katalog people i niby moglem oceniac znajomosc tych slowek ale jak znow klikalem nauka to pojawiaja sie slowka zwiazane z tymi zwierzakami :( czy ktos moze mi pomoc i napisac jak mozna ustawic wlasne katalogi ktorych chce sie uczyc np people
Najlepiej jest to opisane w magazynie Komputer Świat nr 6/2005. Ja też tu o tym pisałem. Ale powtórzę.

Program SuperMemo jest napisany dla ludzi inteligentnych, którzy przed przystąpieniem do nauki trochę nad nim "popracują", by poznaćjego mozliwości. W zasadzie powinno się z nim pracować sekwencyjnie tzn. od poczatku do końca. Jednak autor przewidział sytuację, że znajdzie się ktoś taki, kto bedzie chciał tę kolejność zmienić.

Można to zrobić tak (wersja z Komputer Świata.

1. Przed przystąpieniem do wprowadzania nowych elementów do procesu nauki trzeba wejść na stronę "Contents" (w polskim interfejsie "Treść").

2. Rozpocząć naukę od kliknięcia na przycisk "Review" (w polskim interfejsie "Przegląd").

3. Każdorazowo w ten właśnie sposób rozpoczynać naukę nowych wyrażeń ponieważ przycisk "Learn" (w polskim interfejsie "Nauka") zawsze zaczyna naukę sekwencyjna.

4. Cykl powtórek zawsze zaczyna się od przycisku "Learn".

Jest jeszcze inny sposób, który umożliwia taką zmianę na stałe, ale on jest przeznaczony dla ludzi, którzy trochę mają naturę badacza i przed przystąpieniem do nauki trochę popróbują możliwości programu dlatego nie podam go tutaj.
Ja też podziękuję :) Zamierzałem rozpocząć naukę od Phrasal Verbs i nie wiedziałem jak to zrobić :) Zaraz zabieram się za frazale :) Pozdrawiam :D
" >3. Każdorazowo w ten właśnie sposób rozpoczynać naukę nowych wyrażeń
>ponieważ przycisk "Learn" (w polskim interfejsie "Nauka") zawsze
>zaczyna naukę sekwencyjna. " oto włąsnie mi chodziło dzieki bejotka z ta funkcją "treść" zapoznałem sie na samym poczatku ;) pozdrawiam

« 

Pomoc językowa