Dodawanie jednostek do SM // Bejotka :)

Temat przeniesiony do archwium.
Mam ostatnio mały problem z dodawaniem słów do SM. Do tej pory dodawałam je w większości w sposób dowolny, teraz zależy mi na zachowaniu struktury bazy. Jak w SM można wybierać gałąź, do której dodajemy nowe jednostki? Jestem w stanie dodać jedną jednostkę do dowolnie wybranej gałęzi, potem chcę dodać więcej i klikam na "Add New", ale SM wraca wtedy do upatrzonej wcześniej, z nieznanej mi przyczyny :), innej gałęzi. Co robię źle? :)

Mam wersję SM z 2003 roku (chyba tzw. Multimedialne SM).
Witaj, dawno z Tobą nie korespondowałem. Pamietam, że własnie dzieki informacji od Ciebie kupiłem gazetę z płytą Cd na której była baza FCE Words.
Rozwiązanie Twojego problemu jest proste.
Musisz:
- wejść na stronę "Contents";
- zaznaczyć wybrany tutuł rozdziału/sekcji;
- kliknąć na nim prawym klawiszem myszy;
- wybrać z menu kontekstowego "Category", z niego "Make hook" i zatwierdzić wybór.

Od tej pory wszystkie nowe jednostki bedą zapisywane w tym rozdziale.

Pzdr

BJK
Witaj również! Dawno tutaj nie byłam, ostatnio zaglądam rzadko, bo mam masę pracy. Miło mi, że jeszcze pamiętasz te FCE Words :). Mam nadzieję, że jeszcze ukaże się niejedna płyta z bazami dla SM, nie miałabym nic przeciwko CAE Words np. ;), chociaż zanim przerobię te bazy, które już mam... oj, minie epoka :)

Dziękuję za rozwiązanie mojego problemu. Faktycznie bardzo proste, no, ale trzeba najpierw je znać :)) Bez tego to szukanie po omacku igły w stogu siana.

Pozdrowienia!

Tawi