Metoda nauki SITA

Temat przeniesiony do archwium.
Co myślicie o tej metodzie! Warto wydać tyle pieniędzy???
Ten temat był już kilkakrotnie poruszany. Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Są ludzie, którym ta metoda odpowiada, sa tacy, którym nie.
SITA nie nauczy sie za Ciebie. Jeśli zdecydujesz się na zakup i będziesz korzystała z urządzenia i materiałów lekcyjnych conajmniej godzinę codziennie, to będziesz uczyła się 30-50 słówek dziennie. Jeśli będziesz opuszczała te lekcje, bo chłopak zaproponuje Ci randkę, to nie nauczysz się niczego.
Metoda "domowa" jest bardzo dobra do poprawienia rozumienia. Gramatyka wymaga "dogrzebania" w książce (i nie tylko "kursowej"). A gadanie wymaga.. intensywnych wizyt w szkole Sita (jakieś "resztki" dostępne dla "nowych" pakietów z papierami).
Mój kolega jakieś 5-7 lat temu uczył w szkole SITA w Gdyni. Uczniowie mieli w magiczny sposób w stanie błogiego relaksu pochłamiać wiedzę bez najmniejszego wysiłku, a potem utrwalać wiedzę w czasie konwersacji z lektorem. Kolega uczył w kilku innych szkołach różnymi metodami i wg niego sam większej ściemy nie widział i głupio byulo mu brać za taką formę nauki pieniądze od naiwnych klientów. Dziś ta szkoła już chyba nie istnieje.

Wg mnie dobra szkoła nie powinna upaść :)
"Dobra szkoła nie mogła upaść" Hmmm... szkoły, które uczą metodą SITA mają w swojej ofercie szereg innych metod nauki: tradycyjną, Callana, direct. Szkoła nie upada bo na kurs określoną metodą nie ma chętnych tylko z wielu innych powodów. A o skuteczności metody najlepiej mówić, gdy samemu się ją sprawdzi. W tej chwili można wziąć udział w darmowej prezentacji metody i samemu zweryfikować swoje wątpliwości. Wystarczy zadzwonić albo złożyć zamówienie na prezentację poprzez stronę internetową.
Też uważam, że nie powinno się wypowiadać na temat czegoś, czego się nie wypróbowało. Ja mam bardzo pozytywne odczucia po przeczytaniu tego artykułu: http://pr-net.pl/osiolkowi-w-zloby-dano/ Sama dotąd nie próbowałam, ale już niedługo uzbieram pieniądze i sobie kupię zestaw SITA. mam już połowę kasy :)
Temat przeniesiony do archwium.