Do bejotki .. i nie tylko :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Mam dylemat, ponieważ niestety nie umiem się uczyć słówek :(. Postanowiłęm kupić sobie Supermemo, mój poziom to między intemediate a upper-intermediate, polecacie Speed Up!? Czy Basic?

Pozdrawiam, Piotr

P.S. Napisałem \"do bejotki\" bo wiem, że zna się na rzeczy ;)
nie jestem bejotką ale mniej więcje wiem.
na twój poziom speedup! to będzie RACZEJ wystarczające, ale niedługo rozglądnij się za proficiency...
Dziękuję za uznanie. Uważam, że wbrew innym opiniom powinieneś zacząć od Basic English, z dwóch conajmniej względów.

W pakiecie tym znajdziesz nie tylko bazy do nauki słówek, ale także bazę gramatyczną. Zawarte w niej ćwiczenia warto przerobic niezależnie od poziomu opanowania języka.

Warto też przerobic dwukrotnie słówka z bazy SuperMemo Basic English - pierwszy raz instalując bazę z językiem polskim, a po jej opanowaniu ponownie zainstalować ją ale w wersji English - English.

Dopiero takie przygotowanie pozwoli Ci bez stresów uczyć sie z baz Speedup! i Proficiency!

Większość osób, które zaczynają od Speedup! po kilku miesiacach rezygnuje.
Dzięki, jak zobaczyłem na okładce z tyłu w Empiku na Basic\'u to rzeczywiście wiele słówek nie znam. A wiecie może gdzie można zdobyć sam program? Chciałbym spróbować stworzyć bazę ze słówkami z j. japońskiego i rosyjskiego.

Pozdrawiam, Piotr
program jest już w zestawie

jesli by nie był to jak by chodziła baza?
:)
Czy BJK jest dostepny pod adresem e-mail
Wiem limaczek ale chodzi o to czy mógłym gdzieś dostać sam program bez bazy, którą bym sam stworzył :)

Pozdrawiam, Piotr
możesz stworzyć bazę i korzystać z niej dzieki programowi dostępnemu razem z baz zakupionymi. po prostu zmieniasz bazę w supermemo.
ale jeśli tak bardzo chcesz sam osobny program to wejdź tu www.admin.neostrada.pl.
Ooo rzeczywiście fajne :) Dzięki, zaraz zabieram się do tworzenia japońskich baz :)

Pozdrawiam, Piotr

P.S. Szkoda, że nie ma po polsku porgramiku tylko ang.
TAK
Temat przeniesiony do archwium.