Supermemo UX

Temat przeniesiony do archwium.
Dostałem ostatnio od SM list "promocyjny" informujący o nowej linii produktów (przygotowane dla FastTrack i MitErfolg):
>> Kursy zostały wydane w nowej wersji programu SuperMemo o nazwie SuperMemo UX (User eXperience) oraz wyposażone w trenera wymowy You Can Say It!

Czy ktoś juz ma do czynienia z nową wersją SuperMemo?
W szczególności chodzi mi o wspomnianego trenera. Jak to się sprawuje, czy (podobnie jak kiedyś uczynił to Bejotka, z mierną oceną 1/5), można próbować go sklasyfikować w okolicy 4/5? Czy dalej tylko marketing?
Czy do tej nowej wersji istnieje możliwość "podłączenia" baz danych z wersji "wcześniejszej" (aktualnie interesuje mnie szczególnie FSE..), czy są to już zupełnie przerobione bazy?
Ja też dostałem ten list promocyjny, dzięki niemu zamówiłem i opłaciłem te wersję programu. Nie napisałem o tym ponieważ nie otrzymałem go jeszcze i nie potrafię ocenić go w porównaniu z MSM czy SM200x.

>W szczególności chodzi mi o wspomnianego trenera. Jak to się sprawuje,
>czy (podobnie jak kiedyś uczynił to Bejotka, z mierną oceną 1/5),
>można próbować go sklasyfikować w okolicy 4/5?

A tego sobie nie przypominam. Nawet najstarszą wersję SuperMemo SM 2.0 oceniam na 3/5.

Jest jeden program, ale innego producenta, który oceniam na 2/5. Nie będę jednal o nim pisał.