English No problem czy First, Next Step in English

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Przerobiłem 15 lekcji Easy English, jednak mam wrażenie że zwiększanie poziomu trudności jest niezawuażalne - stoję w miejscu. Chciałbym więc zmienić na program "English No problem" lub "First..." i "Next Step in English". Byłbym wdzięczny za radę który lepiej wybrać? Czy prawdą jest że "English No problem" jest uboższą wersją FSiE i NSiE? Jak dobre podstawy należy mieć żeby zacząć od razu od NSiE?
Z góry serdecznie dziękuję.
Easy Ebglish Plus i Easy Ebglish przede były drukowanymi magazyami edukacyjnymi, którum towarzyszyły płyty z SM, dlatego ich poziom trudności nie mógł wzrastać. Każdy numer powinen był buć dostęony dla nowego niekoniecznie zaawansowanego czytelnika. Przerobienie całości da istotny postęp w nauce języka.

Bazy "First Steops in English" i "The Next in English" powstały jako kasetowe intensywne kursy języka angielskiego dla dorosłych zdeterminowanych ludzi, którzy z różnych względów nie mogą uczyc sie na stacjonarnych kursach. Jako takie dobrze spełniały swoje zadanie. Pewną ich wagą było podejście do gramatyki. Nie było jej pełnego kursu. Gramatyka była wprowadzana do opisu ustnych ćwiczeń, mozna było jej nie zauważyć. Po kilkunastu latach, gdy wartość kursów została stwierdzona dodano do niej bazę supermemo, która pod względem merytorycznym przewyższyła wszystkie wcześniejsze bazy SM. Nie mniej jednak wielu z ćwiczeń zawartych w kursie kasetowym nie dało się zaadaptować. Najbardziej skuteczym sposobem wykorzystania kursów Dra Krzyżanowskiego było równoległe korzystania z kursu kasetowego i bazy SM. Po przerobienu całej lekcji SM ćwiczenia z kaset FSE stawały sie łatwiejsze. Takie podejście jednak bardzo podnosiło cenę kursu 100 zł - baza i ok. 300 kasety lub płyty).

W zeszłym roku zaczęła ukazywać sie seraia "No problem". Są to przede wszystkim podręczniki wydawane przez PWN, którym towarzyszą płyty CD. Na płytach znajduje sie program supermemo - MSM.exe i baza zawierająca materiał z tego podręcznika oraz 12 plików MP3, które zawierają cały materiał dźwiękowy odpowiadających im kaset. Baza SM jest skromniejsza od FSE, ale producent zapewnia, że ukaże się również pełna kompatibilna z FSE wersja tej bazy, bedzie trochę wiecej kosztowała ale warto bedzie ją kupić. Dlatego warto przynajmniej raz na dwa tygodnie odwiedzac stronę http://www.supermemo.pl/
czy ten nowy zestaw No problem + (PLUS) to właśnie ta wersja podobna do FSE? a jeśli nie to czym się różni od starszej wersji No problem?
różnica w cenie to 20zł i nie wiem właściwie co tam jest nowego

p.s. strasznie wolno się dziś otwiera ta strona :(
Angielski? No problem! to nowy, inaczej zredagowany, znacznie zmieniony kurs First Steps in English (w 3 czesci The Next Steps in English), który powstał od razy z bardzo prosta baza SM, podobną do tej z Angielski w 3 miesiące.

Angieski? No problem! + (PLUS) to ten sam podręcznik z programem multimedialnym SuperMemo UX, który jest bardziej podobny do EuroPlusa niż do wcześniejszych wersji SuperMemo.

Jeśli, ktoś przerobił FSE lub Angielski? No problem! to powinien raczej wybrac SuperMemo CAE.
Właśnie kupiłam "Angielski No problem + dla poczatkujących" i jestem średnio zadowolona na mój gust to bardzo mało materiału do przerobienie. Kiedyś uczyłam się angielskiego i zaczynam teraz po raz koleiny;) Z perspektywy czasu powiem że miałam zawsze kiepskich nauczycieli, którzy skutecznie potrafili zniechęcić do nauki;) Mam również tylko 1 i 2 lekcję Easy English. W tym kursie spodobało mi się że jest polski lektor który czyta zasady gramatyki. Na chwilę obecną nie chodzi mi o to aby pięknie pisać w języku angielskim ale aby móc sie porozumieć. Który z kursów multimedialnych ma obszerniejszą bazę słówek i ćwiczeń. i lektora który czyta gramatykę w języku polskim poza EE bo to już wiem. Będę wdzieczna.

« 

Zagranica

»

Pomoc językowa - tłumaczenia