Profesor Henry słownictwo

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie pytanie dla osób które korzystały już z tego programu, mianowicie chciałbym go kupić żeby lepiej się przygotować do matury, i tu rodzi się pytanie, ile można się nauczyć słówek w ciągu 1 roku?? Chodzi mi o części 3 i 4, bo z 1 i 2 większość już znam.
20/30 slowek dziennie (raczej wiecej nie ma sensu robic)
*365
=7300~10950 ;-)
wszystko zalezy od tego ile dziennie bedziesz robil nowych oraz jak idą ci powtorzenia. Ja osobiscie jesli mam na dzien wiecej porpawek niz 120 slow do powtorzenia to nie robie nowychj bo mysle ze to by bylo mniej wydajne a pozatym znowu bym miala duzo do powtorzenia. Ja ucze sie od Grudnia i mam 1600 nauczonych.A ile wy macie? Robie systematycznie i duzo poswiecam na to wiec jestem ciekawa jak inni stoją:)Robie tez z plytki frejazle i idiomy wiec czasem ograniczam czas na slowka by zdarzyc na to:)
Do matury polecam ci to,sama zdawalam w tym roku i naprawde bardzo duzo mi to pomoglo bo przyda ci sie dobvre slownictwo praktycznie w kazdej czesci bo i na reading i na pisanie i na słuchanie. Jak bys mial czas to dobre tez jest z henrego idiomy i frejzale;)

Pozdrawiam:)
W programach Profesor Henry - Słownictwo Słówka są prezentowane i nauczane w grupach po ok. 10 (zdarza się więcej, zdarza mniej0, podobnie jest z ćwiczeniami zdan. moim zdaniem powinieneś dziennie uczyć się po jednej grupie słówek i zdań.
Nie zapominaj przy tym czytać i uczyć się nieznanych słówek z tych czytanych tekstów.

Do matury wystarczy Ci znajomość ok. 3,500 słówek, tylko tak naprawdę nikt, nawet minister Giertych, nie wie których.
aha no i mysle(albo sobie tylko wkrecam) ze akcent mi sie poprawil przez henrego bo duzo korzystam z opcji slownictwa w zdaniach. Tez tak myslicie czy tylko sobie to wkrecilam?:)
jeszcze jedno pytanie, czy program profesor henry 3 i 4 moge zainstalować w tym samym folderze, co profesor henry 1 i 2, czy powinny być w osobnych żeby sie nic nie pomieszało??
To sprawa instalatora. Nic sie nie pomiesza> Ale po co cheszinstalować PH 3,4? Czy przerobiłeś uż wszystko z PH 1,2?
chce robić równolegle obie części, ba jak robie 1,2 to tak na 40 słów, dla mnie jest tylko tam max 3-4 nowych, których wcześniej nie znałem, więc równocześnie zrobiłbym sobie 3,4 żeby mieć czego się pouczyć ;p
http://www.profesor.edgard.com.pl/profesor/art7.php
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie