The Next Steps in English czy Angielski No problem

Temat przeniesiony do archwium.
Ktory program byscie polecili? Ktory prezentuje wiecej materialu, jakie roznice?
Oba pakiety oparte są na tym samym materiale źródłowym ("First steps in English" i "The Next Steps to English"). No problem! ma lepszy poręcnik. The Next ... zdecydowanie lepszą bazę. Ale wybór należy do ciebie.
Lepsza baze w jakim sensie, wiecej cwiczen? Ktory program bys polecil?
Lepsze ćwiczenia uczące słownictwa.
Kolejne pytanie. Zawsze twierdzę, że program to tylko mała pomoc liczy sie kurs i załączniki dźwiękowe. Tu jest mały dylemat. The Next Steps ma załączniki w postaci kaset magnetofonowych, No problem w postaci plików MP3. Ale jak napisałem wybór należy do ciebie. Jeśli koniecznie upierasz się co do mojej rady, to sam kup program "The Next Steps" i trzecią część kursu "No problem".
Jeśli zależy Ci na nauczeniu się języka, to Next Steps, a jeśli na ładnym, multimedialnym programie, to jakikolwiek inny. Ja mam Next Steps w wersji PONSa (Angielski w 3 miesiące dla średniozaawansowanych) i to bardzo sensowny samouczek. Bejotka ma rację, że książka i nagrania są kluczowe - program to sprawa drugorzędna - przerabiając kurs z książką powtórzysz materiał tyle razy, że program okaże się zbędny.
Ale bejotka mowil ze no problem ma lepsza ksiazke...
Do tego z tego co czytalem to next steps ma plyty cd nie kasety..
Nie rozumiem, po co mam kupowac 2 programy?
Ty naprawdę NIC NIE ROZUMIESZ. Pisząc o kasetach myślałem o oryginalnym Kursie Dr Krzyżanowskiego. Być może obecnie ma już płyty, ale czytałem też, że oryginalny "First Steps" wydany na płytach ma płyty skrócone w stosunku do kaset.

Jeśli chodzi programy, to "Next Steps" jest lepszy od "No problem". Zaletą no problem są pliki MP3 i lepszy podręcznik. Dlatego poradziłem Ci ewentualne kupno obu. Jednak zamiast dyskutować na forum, kup którykolwiek z tych programów i ucz się godzinę dziennie. W przeciwnym razie będziesz miał 10.000 postów na forum i pałę na świadectwie.
Odnoszę się do zawartości merytorycznej kursu, nie wydania - tych było dużo, pod różnymi nazwami i naprawdę nie pamiętam co jest w którym. Wydaje mi się, że w Next Steps jest sens i metoda, a w innych produktach - niekoniecznie. Ale najlepiej sam zobacz i porównaj.
Ok, ale pisza next steps in english chodzilo mi o nowe wydanie z cd, czym sie ono roznie od starego z kasetami?
Na to pytane znajdziesz odpowiedź tylko wtedy jeśli kupisz wersję z kasetami i wersję z płytami CD i po kolei, przesłuchasz najpierw kasetę, później płytę. W ten sposób znajdziesz różnicę merytoryczną. Różnice poza merytoryczną poczujesz płacąc za te kursy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia