Profesor Henry 5.0 - jedno pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

Przerabiam Prof. Henrego słownictwo 5.0 Na jeden raz wybieram po 10 wyrazów.
Wybieram je i przechodze do ćwiczeń. I wtedy jest problem, który chciałbym rozwiązać. W przypadku np rozumienia ze słuchy, dyktanda czy innych pojawia się
do przećwiczenia czasem tylko 4,5 nawet 2 słowa a pozostałe na końcu w QA.

Jak moge zrobić by w każdym z ćwiczeń przerabiać wszystkie 10? Im jest ich więcej tym bardziej mi się utrwala. Nie może być tak, że zaczynam od wprowadzenia a potem widze w rozumieniu ze słuchu i wyborze tłumaczenia 2 a w QA 8.
Coś źle robisz, nawet bardzo źle. PH podaje Ci zazwyczaj po 10 wyrazów, których powinieneś uczyć się wykonując 7 ćwiczeń, z których ostatnim jest Q&A, w nim zwykle są 1 lub 2 wyrazy.Wykonuj te wszystkie ćwiczenia i wszystko będzie OK.
Właśnie za każdym razem przerabiam wszystkie ćwiczenia. Żeby to zobrazować lepiej
pokaże rysunek z moim problemem. Tam gdzie jest 3 chciałbym żeby było 10 czyli wszystkie wyrazy jakie przerabiam w jednej rundzie. Nie mogęznaleźć odpowiedniej
opcji, żeby to zmienić...

http://img441.imageshack.us/my.php?image=profhenryuh8.jpg
Może to nie fair ale chce coś napisać, żeby podnieść ten temat do góry bo już się zagubił.
Mam tak samo i uczę się w ten sposób od 2 miesięcy myślałem że tak ma być. W opcjach programu nie ma nigdzie możliwości zmiany tego. Program sam wylicza ilości słówek w każdym ćwiczeniu. Więc chyba taka jest prawidłowość.Jeśli Bejotka mówi że coś nie tak robimy dobrze by było gdyby powiedział(a) jak to zmienić.
czy można gdzieś wyłaczyć ten QA? Bardzo mnie denerwuje i wolalabym przerabiac slowa z tego trybu "klasycznie" z dyktandem itd
Wylaczyc sie da w Ustawieniach, zakladka Nauka w ktorej wybierasz rodzaj cwiczenia na Tryb QA i go odznaczasz. Nie wiem tylko czy slowka z trybu QA mozna przeniesc do zwyklego trybu, ale raczej nie.
Można, ale nie da sie tego zrobić hurtowo.

Trzeba dla każdego słowa oddzielnie. Kiedy jesteśmy w trybie nauki i pojawia się jednostka leksykalna w trybie Q/A naciskamy na opcje po prawej stronie (duża pomarańczowa litera M) i dalej wybieramy 'Zmień na...'. Pojawi sie okienko, umożliwiające przeniesieni danej jednostki leksykalnej z trybu Q/A do trybu standardowego.

Pzdr
po prostu ucząć się na trybie QA zaznacz te słowka na tryb standardowy i w nastepnym wybiorze ćwiczen wylosują ci sie te, ktore wczesniej były QA
Witam,
Czy wie ktoś jak zrobić to samo (konwersja QA do zwykłych słówek) poprzez edycję jakiegoś pliku, ale w nowej wersji programu Profesor Henry 6.0 - Słownictwo 1 & 2.

Będę wdzięczny za odpowiedź.
Polecam zajrzeć tutaj :)
https://www.ang.pl/PH50_konwersja_QA_do_zwyklych_slowek_68320.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Zagranica