Profesor Henry-drukowanie fiszek-pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
kupiłam PH 6.0 Słownictwo 3&4. Jest tam opcja przygotowania i drukowania fiszek. Nie mam w domu drukarki. Czy istnieje jakaś mozliwość nagrania zrobionych fiszek np. na pendrivie i wydrukowania?
Niestety program jest bardzo niedopracowany. Nie ma w nim opcji wyboru zapisu fiszek. Jedyne co mi przychodzi do głowy to skorzystanie z programu do robienia pdf. Ustawiasz ten program jako drukarkę domyślną, a potem powinno się teoretycznie zapisać do pliku. Mi się nie udało, bo mam drukarkę i nawet kiedy program ustawiam jako drukarkę domyślną to Henry zdaje się tego nie zauważać.
Ale jeśli ty nie masz zainstalowanej drukarki to być może się uda. A jak nie to proponuję napisać do Edgara i molestować ich do skutku żeby wprowadzili taką opcję. Ja tak robię w kwestii dźwięków. Ciekaw jestem czy uaktualniałaś wersję do 6027? Tam jest opcja nagrywania dźwięku bezpośrednio z innej aplikacji np. ze słownika. Ciekaw jestem czy ci się uda czy nie?
Dzięki za podpowiedź! Rzeczywiście zapisało jako pdf, nie będę musiała taszczyć noteboka do pracy żeby drukować :)))
Nic nie uaktualniałam. Nowe słówka wpisuję na sucho, a faktycznie dzwięk by się przydał. Jak to uaktualnienie zrobić?
W menu start masz "Aktualizacja programu". Albo w folderze instalacji Autoupdate.exe

Od dwóch miesięcy do nich piszę żeby zrobili poprawki i szukam ludzi, którzy będą do nich pisać tak jak ja, żeby udoskonalili ten program.
Zresztą sami mi zaproponowali wersję testową programu. Poza tym napisałem do nich żeby zwiększyli ograniczenie liczby wpisywanych znaków. Zobacz ile możesz wpisać w wersji z płyty, a ile po aktualizacji. Po aktualizacji można wpisać 230 znaków. Niestety program nie jest w stanie ich poprawnie wyświetlić. Potestuj sobie.
Ja nagrywam dźwięki ze słownika Longmana. Są całe zdania. Dzięki czemu można sobie stworzyć świetną własną bazę z przykładami zdań i ich nagraniem. Ale czasem nagrywa mi się tylko szum. Poza tym w menu edycja nie pokazuje się opcja ok i trzeba coś wpisać w pole tekstowe np. spację. Popróbuj i napisz jak wychodzi.
Patrz:
https://www.ang.pl/forumw.php?IDt=68681

»

Pomoc językowa - tłumaczenia