pliki audio -wymowa slowek- bardzo pomocny temat

Temat przeniesiony do archwium.
panowie jest to bardzo wazy topic ktory bedzie wartosciwy dla wszystkich uczacych sie jezyka a wszczegolnosci dla tych co twrza bazy danyc w sm
czy jest ktos wsatnie mi pomoc nigdzie nie znalazlem na zadnym forach ale wydaje mi sie ze te wlasnie forum stanie na wysokosc zadania

a wiec do rzeczy
potrzebne mi sia pliki audi z wmowa slowe tak by kazdy plik audio - wymowial jedno slowko i tak zeby ten plik mial nazwe taką jakie slowko wymawia - bardzo wazne np. plik o nazwie intend -ma nagranie wymowy slowa intend
plik a nazwie arrange - ma nagranie wymowy slowa arrange- tak bym mogl plik z wymowa danego slowa latwo odnalesc po nazwie

colins??? - odpada

mam colinsa i w tym programie sa wszystkie pliki audio z wymowa slowek ale niestety przyporzadkowane sa im nazwom kolejne numery i nie moge odnalesc tych slow o ktore mi chodzi bo np plik audio z wymowa slowa intend ma nazwe "143" a plik o nazwie "3956" t slowo advance

moze jakis inny slwonik???? moze zna ktos jakis link????
pomyslmy raze
Nie ma takiego słownika. Musisz sam sobie nagrywać dźwięki tzn uruchomić jakiś program do nagrywania dźwięku, uruchomić go, zacząć nagrywać, odtworzyć wymowę w słowniku, zakończyć nagrywanie w programie (powycinać zbędne rzeczy) i zapisać...

Na 99% nie ma takiego czegoś, jak szukasz.
>panowie

To jest forum koedukacyjne.
Hej, oczywiście że jest, właśnie Collins :). Wystarczy tylko dobrać się do bazy danych w formacie RTF i wyestrahować listę słówek. Zrobiłem to i działa super. W razie czego mogę się podzielić - e-mail ang(malpa)akmeo.pl. Zresztą by może już Ci wysłałem na priva - ktoś mnie ostatnio prosił :). Pozdrowienia dla wszystkich, koedukacyjne ;).
Witam!
Czy mógły bi ktoś przesłać nazwy angielskie do odpwoeidznik plików MP3 z programu Collis? Bardzo byłbym wdzięczny. Jak coś to mój adres: [email]
Pozdrawiam
Pod tym linkiem:

http://sourceforge.net/project/downloading.php?groupname=stardict&filename=WyabdcRealPeopleTTS.tar.bz2&use_mirror=surfnet

możesz znaleźć bardzo duże archiwum zawierające pliki audio. Każdy plik nazywa się tak jak słówko, którego dotyczy. Całość w wymowie amerykańskiej (a fuj)

Możesz też wykorzystać wtyczki do UX, po zaznaczeniu tekstu jednym klawiszem skrótu możesz za ich pomocą podpiąć odpowiednią wymowę do danej jednostki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia