problem z plikami wav w SM

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Zmuszona byłam przeinstalować system (Win98) i w tej chwili mam problem z SM Speed Up. Otóż program nie czyta oryginalnych plików wav. (w procesie nauki, natomiast odtwarzacz z płyty je odczytuje). Nagrywa moje wav-y, bez problemu je odtwarza, a oryginalne milczą. Powtórki mam zachowane, własne bazy również. Dodam jeszcze, że w SM FCE wszystko jest w porządku. Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem, co może być jego przyczyną?? Proszę, pomóżcie! Bejotka, Ty zawsze chętnie służysz pomocą, może coś zaradzisz?? Będę zobowiązana.
Pozdrawiam.
Sprawdź ścieżkę do secondary storage w opcjach.
Melduję się. Nusisz ustawić parametry dostępu do plików dźwiękowych.

Tools\\Options\\Data access\\

Wpisz D:\\

Powinno pomóc. D: adres drugiej płyty CD Speedup!
Bejotka mam to tak ustawione i nic :(, dalej cisza. Jetsem uziemiona i nie wiem co dalej. Masz może jeszcze jakiś pomysł? Pozdrawiam, czekam na wskazówki i dzięki :)
A mógłbyś nieco rozwinąć temat. Czy Ty mówisz o tym samym, co Bejotka. Sorki, ale nigdy nie zgłębiałam tajników obsługi SM. (Po zainstalowaniu po prostu zaczęłam się uczyć i tyle.) Nie było potrzeby, bo do tej pory wszystko grało. Pozdrawiam.
Tak, mówię o tym samym. Jaką literę ma przypisany napęd w którym masz płytę ze słownictwem, D? Jeśli inną, to oczywiście musisz podać odpowiednią.

Jeśli nadal będzie problem, to możesz przegrać cały katalog elements z tej płyty do katalogu elements SM zainstalowanego na dysku twardym Twojego komputera. Oczywiści emusisz mieć okkoło 500 MB (zależy jaką masz kolekcję) wolnego miejsca. Jeśli będziesz miała problem, poproś o pomoc kogoś kto nawet nie zna się na SM, ale cokolwiek zna się na komputerach.
Jeśli masz zabezpieczone powtórki, to zainstaluj jeszcze raz SM I zaimportuj powtórki. Powinno pomóc.
no to ufff... witam po próbie instalacji dostępu do plików dzwiekowych w SM speed up, wlasnie z plytki SM. wywaliło mi całego kompa, musiałam przeładowywac system i przy okazji czesc danych szlag trafił. mój informatyk twierdzi, ze to wina programu SM (oryginalny, kupiony na allegro- zarażony zlosliwe jakim dziadostwem?) . czy ktos miał podobny problem czy ja miałam pecha?
Musiałeś/aś mieć wirusa niezależnego od SM. Zmień swojego informatyka. Nie kupuj programów na allegro.
Instalacja programu SuperMemo z oryginalnej płytki nie ma prawa wywalić cokolwiek.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa