Własna baza w supermemo

Temat przeniesiony do archwium.
Przepraszam . Wiem, że temat budowy własnej bazy był poruszany na forum. Ale czy ktoś by mi mógł opisać w punktach jak stworzyć własna prostą bazę. Chcę stworzyć bazę słownictwa technicznego. Na początek English In Mechanical Engineering. Przykładowe słówko: slab milling-frezowanie płaszczyzn itd. Z góry dziękuję. I pozdrawiam.

SP:Mam w domu Supermemo Basic i Speed up.
wiesz co, ja tez sie tyle naczytalam i tu na forum, i w helpie, i na necie ale niestety jestem nadzwyczajnym glabem i po prost nie moge. musialby mi ktos instrukcje krok po kroku jak dla dziecka napisac to moze wtedy. dzis pol dnia siedzialam nad tym no i nie powiem, troche sie posunelam do przodu ale nadal nie umiem. mam swoj plik, nauczylam sie robic to drzewko, ale nie moge wpisac pyt i odp bo mam biale tlo (tez cos nakombinowalam z szablonami zeby takie zrobic) ale nie ma gdzie wpisac wyrazow.
mam juz troche dosc myslenia o tych swoich bazach, ucze sie z tych na plycie a swoje slowka bede chyba wpisywac do prof. Henrego, bo w Klausie wpisuje i jest ok.
moze jakis spec sie zlituje i wyjasni SZCZEGOLOWO takim komputerowym gapom jak ja:)))
to co dla was jest proste dle mnie jest kosmicznie skomplikowane:)
Instrukcję tworzenia własnych baz SM mozna znaleźć w książce \"Angielski z komputerem\" wydanej przez Wydawnictwo Helion w tym roku. Jest do nabycia za ok. 30 zł w księgarniach.
a czy w tej ksiazce jest to opisane w tak skomplikowany sposob jak w helpie SM czy jakos przejrzyscie i prosto?
Wydaje mi się, że nie. Książka została napisana przez dwóch fanów komputerowego wspomagania nauki języków, którzy preferują właśnie SuperMemo. Autorzy pokazali jak mozna samemu stworzyć prostą baze SM zawierająca elementy składające się z pytań tekstowych, odpowiedzi tekstowych, dźwiękowych i wymagających wpisania odpowiedzi.

»

FCE - sesja letnia 2004